Vijesti / Društvo
Društvo
BIJELI KORZO Na glavnom gradskom trgu tijekom Adventa sviraju Crvena jabuka, Pavel, Zsa Zsa...
Varaždinski.hr/TZ grada Varaždina

Advent u Varaždinu

BIJELI KORZO Na glavnom gradskom trgu tijekom Adventa sviraju Crvena jabuka, Pavel, Zsa Zsa...

Adventski program na Korzu otvorit će Crvena Jabuka, uz Dan grada nastupit će Pavel.

Čarobni glavni gradski trg postaje – Bijeli Korzo, gdje će i ove godine biti za svakoga ponešto.

Zimski topli napitci, slastice, klinčić i cimet poznati su mirisi i okusi koji su uvijek dobrodošli u ovo zimsko vrijeme, a neće izostati ni na Korzu. Za najmlađe tu je vlakić Djeda Mraza na koji će se moći ukrcati svakog dana. 

Subote su na Korzu rezervirane za glazbene programe i to prijepodne i navečer. Prijepodne, od 11 sati okupljene će zabavljati Fani Solomun Trio (30. studenog), Centar tradicijske kulture, APZ Fakulteta organizacije i informatike, VS Acapella, Zbor Capella Paulina Warasdin te Allegre i Varaždinske mažoretkinje.

Adventski program na Korzu otvorit će Crvena Jabuka (30. studenog, 19 sati), uz Dan grada nastupit će Pavel (7. prosinca, 19 sati)a zatim do kraja Adventa za subotnju zabavu na Korzu bit će zaduženi Zsa Zsa (14. prosinca, 19 sati), Nikola Marjanović Trio (21. prosinca, 19 sati) i Akvarel (28. prosinca, 19 sati).

Doček Nove godine bit će na Korzu, a najluđa noć u godini počet će već u podne kad na Korzo stižu Moto Mrazovi, dok će u Novu godinu okupljene uvesti grupa MozArt, koja sa zagrijavanjem kreće već od 22 sata.

Ponoć već tradicionalno dočekujemo s vatrometom koji označava ulazak u novu, 2020. godinu, ali i početak još jedne tradicionalne, 42. Međunarodne novogodišnje utrke.

Također, ispred Katedrala održat će se u četiri termina od 18:30 sati i paljenje svijeća uz prigodni program.

Zbor Donum Župe svetog Nikole (30. studenog), Zbor Katoličke osnovne škole u Varaždinu 'Uršuline zvjezdice' (7. prosinca), Zbor Župe Isusova uskrsnuća u Kućan Marofu (14. prosinca) i Zbor mladih Varaždinske biskupije (21. prosinca). 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!