Vijesti / Društvo
Društvo
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ČAKOVEC Sudjeluje u Erasmus+ projektu NEWS
POU Čakovec

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ČAKOVEC Sudjeluje u Erasmus+ projektu NEWS

Održana je početna konferencija projekta NEWS - New education with Success u sklopu natječaja Erasmus + KA2 – Strateška partnerstva – Inovacije u obrazovanju odraslih

Nositelj projekta je Kuressaare Gümnaasium iz Estonije, a partneri Žilinski univerzitet iz Žiline (Slovačka), Planeta Siencias, Bajamar (Španjolska), Wisamar Bildungsgesellschaft GmbH iz Leipziga (Njemačka), Volkshochschule Krempe (Njemačka), Bite AEC iz Vilniusa (Litva) i Pučko otvoreno učilište Čakovec.

Cilj projekta je razviti sustavnu metodologiju za primjenu kritičkog razmišljanja u obrazovanju odraslih, posebno u područjima informatičke i komunikacijske tehnologije, učenja jezika i medijske pismenosti, što će biti na raspolaganju kao usvajanje i u radionicama za iskusne kao i za „nove“ predavače u obrazovanu odraslih.

Projektni partneri su se upoznali na kontakt terminu u Belinu u prosincu prošle godine, razvili projekt te prijavili i sada će ga provoditi u razdoblju od 30 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 199.196,00 EUR. Na Tenerifima su imali veliko zadovoljstvo posjetiti Observatorio del Teide i Museo de la Ciencia y el Cosmos saznati više o aktivnostima partnera - Planeta Ciencias.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!