Međimurski vinski klub održao: “2. Malu akademiju sommelierstva”

U nastavku aktivnosti Međimurskog vinskog kluba održana je 2. po redu radionica Mala akademija sommelierstva. Vrlo popularna radionica naišla je na velik interes među ljubiteljima vina i istinskim poznavateljima ophođenja sa gostima u otmjenim lokalima, restoranima i hotelima.

Međimurski vinski klub na taj način promovira kulturu stola, uči ljude kako ocjenjivati vino i koje vino ide uz koje jelo.

U lijepo uređenoj dvorani vinske kuće Kerman u Svetom Urbanu idealni su uvjeti za to. Dvorana je prozračna, svjetla opremljena svim potrebnim rekvizitima te se polaznici ugodno osjećaju. Nakon stručnog dijela, domaćin je svim polaznicima otvorio vrata podruma gdje su naučena znanja mogli odmah primijeniti. Njihov sud je da su mlada vina izvrsnog potencijala i razvijaju se u vrhunska vina, posebno Pušipel prestige, pinot sivi, silvanac zeleni, traminac mirišljavi uz već poznate odlike Kermanovog muškata žutog.

Polaznici su izrazili zadovoljstvo prezentacijom i dogovorili prisustvovanje u slijedećim aktivnostima Međimurskog vinskog kluba. Uskoro se organizira 3. sommelierska akademija prijave se primaju kod Sare Horvat 098 280 600.

Pozivaju se novi članovi i svi zainteresirani da se jave radi interne radionice ocjenjivanje mladih vina koja počinje u siječnju mjesecu. U izradi je turistička brošura Međimurja s turističkim znamenitostima. Ukoliko imate zgodnih ideja javite se i aktivno se uključite u rad Međimurskog vinskog kluba.
 

Predsjednik Zvonimir Krznar

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije