Prosinac u čakovečkom Centru za kulturu

Na tribini ČČ gostuje Kerekesh teatar

U sklopu Tribine Čakovec četvrtkom 6. prosinca s početkom u 20 sati u Centru za kulturu gostuje varaždinski Kerekesh teatar s predstavom Ufuraj se i pukni.  Redatelj predstave je Ljubomir Kerekeš, glavne uloge igraju Ljubomir Kerekeš, Jan Kererkeš i Zoran Pribičević. Ova predstava “plijeni zabavljačkom komunikativnošću, a ništa ne gubi na humanističkoj sugestibilnosti”.

Naime, inspiriran ispitima svoga sina, Ljubomir Kerekeš na scenu donosi predstavu punu uličnih izraza, žargonizama govoreći o “jednoj generaciji oblikovanoj od devedesetih do danas, u doba neovisnosti, sa svim obilnim kontroverzama i dilemama” te prikazujući stvarne likove ispunjene problemima malog čovjeka (ljubavni jadi i problem neupisanog željenog fakulteta Krunoslava Prišta – Jan Kerekeš), samoća, potreba za društvom i razgovorom susjeda Črčeka (Ljubomir Kerekeš), ali i empatiju te oslonac pun bratske ljubavi (prikazan preko lika Zorana Prišta – Zoran Pribičević).

Sedam snjeguljica i patuljak

U nedjelja, 9. prosinca od 16 sati Dječje gradsko kazalište Čakovec nastupa s predstavom Tode Nikoletića – Sedam snjeguljica i patuljak pod redateljskom palicom Dejana Buvača. Snjeguljice u predstavi su Damira Kovačić, Đesika Kolarić, Matea Varga, Tamara Korunek, Tena Jelinek, Dora Ramušćak, Ema Kovač i Sonja Kolarić, u ulozi patuljka je Ana Zrna, princa glumi Andro Damiš, vuka Matko Buvač, a baku Nika Levak.

Ovo je priča koju je neki maštoviti pisac potpuno izokrenuo. Zamislite što je napravio taj, šašavko! Umjesto da nam je poslao u šumu onu prelijepu Snjeguljicu, on je polupao lončiće i poslao nam sedam Snjeguljica. Da, sedam. I to sedam razmaženih Snjeguljica. Kako se jedan patuljak snašao među ovih sedam snjeguljica i što se dogodili princu, baki i vuku u ovoj priči ostaje mala tajna do kraja…Dođite i pogledajte ovu šašavu bajku!

Dječje gradsko kazalište Čakovec slavi 15. rođendan

Dječje gradsko kazalište Čakovec osnovano je 16.09.1997. godine i okuplja mlade glumce u dobi od 7 do 18 godina. Do sada je kroz kazalište prošlo oko 150 djece a trenutno ansambl ima 35 članova. Na repertoaru kazališta isključivo su dječje predstave, jer ovdje djeca rade predstave za djecu. Do sada je odigrano 40 premijernih predstava, s oko 200-tinjak izvođenja.

Kazalište je izvodilo poznate priče i bajke  braće Grimm, H.C.Andersena, Ivane Brlić Mažuranić, te predstave Vinka Lisjaka, Petrane Sabolek, Ančice Koprek, Željka Funde, Zvjezdane Ladike, Tode Nikoletića i mnogih drugih. Kostime je za svaku od ovih četrdeset predstava izradila dugogodišnja vjerna prijateljica kazališta Dragica Jagec.

Za dobru glazbu brinuli su Ladislav Varga i Damir Rodiger, scenografija je bila u dobrim rukama Štefanije Gomzi i Ivana Levačića, a rasvjetom su dirigirali Neven Taradi, Emil Lakić i Mario Zelenbaba, dok je sve predstave režirao voditelj kazališta Dejan Buvač.

Dječje kazalište zahvaljuje svim djelatnicima Centra za kulturu Čakovec koji su uvijek bili spremni pomoći, sponzorima i Gradu Čakovcu na financijskoj potpori. Pozivaju sve dosadašnje članove da im se pridruže na rođendanskoj predstavi i druženju na maloj sceni “Vinko Lisjak” nakon predstave.

Šest klarinetista iz šest zemalja na turneji

U utorak, 11. prosinca na maloj sceni Vinko Lisjak od 20 sati koncert će održati šest klarinetista iz šest zemalja u sklopu turneje  Balkan Clarinet Summit. Klarinetisti iz šest država su Stavros Pazarentsis (klarino A, Grčka), Sergiu Balutel (klarinet B, Rumunjska), Oguz Büyükberber (klarinet, bas klarinet, Turska), Slobodan Trkulja (klarinet, Srbija), Claudio Puntin (klarinet, klarinet Eb, bas klarinet, kontrabas klarinet, aranžman, Švicarska/Italija) i Steffen Schorn (bas klarinet, kontra alt klarinet, aranžman, Njemačka).

Tradicija sviranja klarineta u jugoistočnoj Europi i Turskoj obuhvaća glazbeni kontinuum koji se pruža od zapadnih balkanskih zemalja do Male Azije. Stilističke pripadnosti pritom se ne pridržavaju državnih granica! Projektom Balkan Clarinet Summit Goethe instituti jugoistočne Europe nadopunjuju zajedničku glazbenu tradiciju. Nakon koncerata u Ateni, Sofiji, Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu stižu i u Hrvatsku.

Klarinetisti iz šest država otkrili su zajednička glazbena obilježja. Svaki je glazbenik donio vlastita djela iz svoje tradicije, koja su Steffen Schorn i Claudio Puntin prilagodili za ovaj iznimni ansambl, uzimajući u obzir i mogućnosti improviziranja. Glazbena provedba projekta predstavljala je veliki izazov čak i za iskusni Schorn Puntin duo, te je time rezultat bio još nevjerojatniji i radosniji: jedinstvena povezanost jazza, kreativne komorne glazbe i balkanske tradicije klarineta – neobično, inovativno i u svakom slučaju jedinstveno. Koncert je organiziran u suradnji s Goethe institutom u Zagrebu.

U nedjelju, 16. prosinca stiže Djed Mraz

U Centar za kulturu u nedjelju, 16. prosinca u 14 sati stiže Djeda Mraz. Roditelji dođite da sa svojim mališanima dočekate Djeda Mraza družeći se s glumcima Dramskog studija Dada kazališne družine «Pinklec» Čakovec u novoj predstavi za djecu Vjetropljus. Oni će vam igrom i pjesmom ispričati priču o dječaku Hermanu i njegovim pustolovinama na putu do škole koje završavaju susretom s Djedom Mrazom.

Podsjećaju vas da je potrebno pripremiti poklon s imenom i prezimenom djeteta te ga prije predstave predati na blagajni Centra ili do petka (14. prosinca 2012.) donijeti u propagandnu službu Centra za kulturu (službeni ulaz). Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 040 311 488.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije