Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Radna i kulinarska subota u MNK Vidovski zlatari iz Donjeg Vidovca
Darko Vugrinec

ZLATA VRIJEDNI VIDOVSKI ZLATARI

FOTO Radna i kulinarska subota u MNK Vidovski zlatari iz Donjeg Vidovca

Spadaju u skupinu najvrjednijih mjesnih ekologa, ali i čuvara tradicije negdašnjeg kolinja

U subotu, 26. listopada je tridesetak članova MNK Vidovski zlatari bilo izuzetno aktivno. Okupili su se u jutarnjim satima, podijelili su se u dvije radne skupine koje su krenule u dvije radne akcije, sakupljanje otpadnog željeza i kolinje.

Dok se dio članova trudio oko 230 kg teške svinje koju udruzi svake godine hrani i čuva jedan od članova Dragutin Friščić, drugi dio bio je isto tako vrijedan i po mjestu su skupljali otpadno željezo. Ovoga puta prikupili su ga čak 12 tona.

Radna i kulinarska subota u MNK Vidovski zlatari iz Donjeg Vidovca Fotogalerija

- Što se tiče kolinja, pošto među članovima imamo one koji su po zanimanju mesari, mesnih prerađevina nije nedostajalo te je bilo tu svega, od kobasica, pečenica, domaćih krvavica, čvaraka - priča tajnik Darko Vugrinec i ističe vrijednu ekipu kuhara  u kojoj su bili: Mario Horvat, Marinko Čmrlec i Vlado Lukša. Kaže kako su pripremili  za cijelu radnu ekipu zajednički ručak na koji su im se pridružile i supruge.

Ručak je svojim dolaskom uveličao i općinski načelnik Josip Matulin, a čime im je pružio podršku u daljnjem radu i djelovanju. Zlatari mu se zahvaljuju na tome.

- Veliko hvala i svim članovima koji s velikom voljom odrađuju sve zacrtano u godišnjem planu udruge. Hvala našim dragim mještanima Donjeg Vidovca te tvrtki Unimer iz Čakovca s kojom surađujemo već 8 godina, a još od prve akcije prikupljanja željeza - završio je ponosni tajnik.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!