Općina Gornji Mihaljevec dobila zastavu i grb

Na sam blagdan sv. Katarine – zaštitnice župe obilježen je Dan općine Gornji Mihaljevec i to po prvi puta od njezinog postojanja. U prijepodnevnim satima ispred crkve je organiziran sajam pod imenom “Sveta Kata, slastice na vrata” u organizaciji Osnovne škole Gornji Mihaljevec, gdje su učenici prodavali fine domaće kolače koje su ispekli zajedno sa svojim majkama.

Nakon sajma, služena je svečana sveta misa na kojoj su osim domaćeg župnika Ivana Vugrinčića, bili prisutni i župnici susjednih župa. U popodnevnim satima mještani su se okupili, zajedno sa gostima i uzvanicima, na svečanoj akdemiji povodom Dana općine. Prvo je na pozornici nastupila KUU Lipa sa kratkim skečom, a samu svečanost otvorila je operna diva i ponos tog kraja Evelin Novak, otpjevavši himnu.

Filmska grupa Osnovne škole Gornji Mihaljevec pod vodstvom Ljubice Žabek Horvatić prikazala je svoj film o Općini, a nastupio je i zbor Osnovne škole Gornji Mihaljevec pod vodstvom Natalije Guterman Vuk i Matija Srša sa recitacijom. Pjesmu Teja autorice Rajke Trokter recitirala je Jasenka Novak.

Najvažniji dio svečane akademije bilo je predstavljanje zastave i grba Općine. Taj trenutak nosi veliku simboliku za sve mještane što su isticali i govornici na pozornici: Franjo Golub, predsjednik Općinskog vijeća Općine Gornji Mihaljevec, Franjo Kovačić, načelnik Općine Gornji Mihaljevec, Valentin Kočila, zamjenik predsjednika Županijske skupštine Međimurske županije, Sunčana Glavak, saborska zastupnica, te Jurij Borko, župan Občine Središče od Dravi.

Velečasni Ivan Vugrinčić blagoslovio je novu zastavu i grb. Na Danu općine kao gosti su bili Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu i Darko Horvat, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a. Na samom kraju podijeljene su medalje za najuspješnije u sportskim natjecanjima održanim povodom Dana općine, a najboljima su medalje podijelili Mirjana Novak, dopredsjednica Općinskog vijeća, Josip Petković, dopredsjednik Općinskog vijeća i Boris Resman, zamjenik načelnika Općine.

Uslijedio je prigodni domjenak gdje su se mogla u ležernijem tonu izmijeniti mišljenja o svemu što je napravljeno u Općini Gornji Mihaljevec od njezinog osnutka. Djelatnici Općine su u suradnji sa Osnovnom školom Gornji Mihaljevec, te sa klubovim, udrugama i društvima koja djeluju na našem području, pripremili izložbu starih fotografija, na kojima su ostali obilježeni više ili manje bitni trenuci toga kraja.

Izložba je izazvala velik interes prisutnih, a često i smijeh promatrača, dok su tražili sebe ili svoje poznate na izloženim fotografijama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije