Vijesti / Društvo
Društvo
TJEDNA PROGNOZA Idućih sedam dana u Međimurju iznadprosječno toplo i bez kiše
Željko Matulic

NASTAVLJA SE 'BABLJE' LJETO

TJEDNA PROGNOZA Idućih sedam dana u Međimurju iznadprosječno toplo i bez kiše

U noći sa subote na nedjelju prelazimo natrag na zimsko računanje vremena

Danas će prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo. Puhat će umjeren, mjestimice i pojačan jugozapadni vjetar. Zbog toga će najviša dnevna temperatura narasti čak do 26 Celzijevih stupnjeva. Za ljubitelje sunca i topline ovo će biti još jedan lijep dan, samo bi meteoropatima južina mogla uzrokovati manje tegobe sa zdravljem i raspoloženjem.

U utorak se nastavlja suho vrijeme uz izmjenu oblaka i sunca. Vjetar će oslabjeti i prestati pa je moguća jutarnja magla koja se ponegdje može dulje zadržati ili izdići u nisku naoblaku. Jutarnja temperatura će biti malo niža, između 7 i 11°C. Najviša dnevna se očekuje između 19 i 22 Celzijeva stupnja uz relativno povoljnu biometeorološku situaciju.

Stabilno vrijeme će se nastaviti i sredinom tjedna. Suho i mirno, nema kiše na vidiku. Ali mirno vrijeme u ovim jesenskim mjesecima znači mogućnost dugotrajne magle i niskih oblaka koji se u nekim nizinskim krajevima mogu zadržati veći dio prijepodneva. Ovisno o tome temperatura će se kretati između 16 i 21 °C, uz sunce toplije, a u slučaju zadržavanja magle bit će svježije.

Suho, mirno i iznadprosječno toplo vrijeme će se nastaviti i do kraja tjedna. I dalje postoji mogućnost za maglu i niske oblake pa će o njima ovisiti količina sunca i topline. Ali, ono što je sigurno da nema nekih ozbiljnih pogoršanja, nema na vidiku kiše ni značajnog pada temperature. Ne treba strahovati ni od jutarnjeg mraza jer će noćna temperatura i dalje biti iznad nule. U slučaju sunčanih poslijepodneva dnevni maksimalac će se i dalje zadržavati oko dvadesetke, možda čak i malo preko 20°C. Ako se u nekim mjestima niska naoblaka ili magla duže zadrže onda će ostati malo hladnije.

Dodajmo da u noći sa subote na nedjelju prelazimo natrag na zimsko računanje vremena što znači da ćemo kazaljke na satovima pomaknuti sat unatrag! Zasad se čini da će i početak sljedećeg tjedna početi suho i ugodno.

Na kraju napomena da je dobro redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu „Kad će Kiša“. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 21.10.)

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Reci što misliš!