POZITIVNA PORUKA JAVNOSTI

PRIMJER SVIMA Romi putari odlično odradili svoj posao na berbi grožđa na imanju obitelji Horvat

Osim što je obavljena po lijepom vremenu i što je bila bogata, berba grožđa pušipela u 'fakultetskom vinogradu' na imanju obitelji Horvat u Svetom Urbanu, bila je zanimljiva i zbog putara

Ovaj naporan posao briljantno su odradili Romi iz Paraga kod Trnovca, Tihomir i Vladimir, na veliko zadovoljstvo berača te posebno Vladimira Horvata, koji ih je angažirao, a lijepe riječi o putarima imao je i vlasnik vinarije Robert Horvat.

>> PRIMJER SVIMA Romi putari odlično odradili svoj posao na berbi grožđa na imanju obitelji Horvat

– Jako sam zadovoljan s Tihomirom i Vladimirom, koji su se iskazali marom i odnosom prema poslu i beračima. Imam samo riječi pohvale i mišljenja sam kako bi ovako vrijedni Romi mogli obavljati i druge poslove u vinogradu, ali i drugim granama poljoprivrede. Kada su obje strane korektne nikakvih problema nema i ja sam siguran kako će Vladimir i Tihomir, ali i drugi Romi biti rado viđeni u vinogradima – rekao nam je uistinu sretan Vladimir Horvat, koji je Rome putare dodatno nagradio.

Kao i u vinogradu, tako i za stolom kod objeda, Vladimir i Tihomir bili su rame uz rame s beračima većinskog naroda, što je više nego lijepa i pozitivna poruka javnosti, koja često puta zna biti nepravedna prema Romima, bez da se uvjeri u praksi kako svi nisu neradnici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije