Vijesti / Društvo
Društvo
PRIMJER SVIMA Romi putari odlično odradili svoj posao na berbi grožđa na imanju obitelji Horvat
S. Mesarić

POZITIVNA PORUKA JAVNOSTI

PRIMJER SVIMA Romi putari odlično odradili svoj posao na berbi grožđa na imanju obitelji Horvat

Osim što je obavljena po lijepom vremenu i što je bila bogata, berba grožđa pušipela u 'fakultetskom vinogradu' na imanju obitelji Horvat u Svetom Urbanu, bila je zanimljiva i zbog putara

Ovaj naporan posao briljantno su odradili Romi iz Paraga kod Trnovca, Tihomir i Vladimir, na veliko zadovoljstvo berača te posebno Vladimira Horvata, koji ih je angažirao, a lijepe riječi o putarima imao je i vlasnik vinarije Robert Horvat.

PRIMJER SVIMA Romi putari odlično odradili svoj posao na berbi grožđa na imanju obitelji Horvat Fotogalerija

- Jako sam zadovoljan s Tihomirom i Vladimirom, koji su se iskazali marom i odnosom prema poslu i beračima. Imam samo riječi pohvale i mišljenja sam kako bi ovako vrijedni Romi mogli obavljati i druge poslove u vinogradu, ali i drugim granama poljoprivrede. Kada su obje strane korektne nikakvih problema nema i ja sam siguran kako će Vladimir i Tihomir, ali i drugi Romi biti rado viđeni u vinogradima - rekao nam je uistinu sretan Vladimir Horvat, koji je Rome putare dodatno nagradio.

Kao i u vinogradu, tako i za stolom kod objeda, Vladimir i Tihomir bili su rame uz rame s beračima većinskog naroda, što je više nego lijepa i pozitivna poruka javnosti, koja često puta zna biti nepravedna prema Romima, bez da se uvjeri u praksi kako svi nisu neradnici.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Reci što misliš!