Vijesti / Društvo
Društvo
PODIJELILI UPUTE ZA PACIJENTE NA BRAILLEOVOM PISMU Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa u ŽB Čakovec
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

PODIZANJE SVIJESTI GRAĐANA

PODIJELILI UPUTE ZA PACIJENTE NA BRAILLEOVOM PISMU Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa u ŽB Čakovec

Županijska bolnica Čakovec obilježila je Međunarodni dan bijelog štapa, koji se u svijetu obilježava 15. listopada s ciljem podizanja svijesti građana o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa u Županijskoj bolnici Čakovec na sve djelatnosti su podijeljene Upute za pacijente na Brailleovom pismu. Radi se o uputama poput obaviještenih pristanaka ili odbijanja za najrazličitije zahvate te uputa za zahvate na raznim odjelima.

Najveće probleme za slijepe i slabovidne osobe predstavljaju fizičke prepreke te je stoga naša Ustanova započela i pregovore oko postavljanja linija vodilja i izrade orijentacijskog plana bolnice na Brailleovom pisma. Taktilne površine i taktilne mape predstavljaju važan korak prema olakšavanju i ubrzavanju snalaženja i kretanja u bolničkom prostoru i kod bržeg obavljanja potrebnih pretraga.

 Županijska bolnica Čakovec će se i nadalje truditi održavati visoku socijalnu osjetljivost i nadalje podizati kvalitetu života osoba s invaliditetom.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Reci što misliš!