ORGANIZIRANA POČETNA EDUKACIJA

MEĐIMURSKI VATROGASCI ISPROBALI MOBILNE BRANE Brži i jednostavniji sistem od ‘zečjih nasipa’

Mobilne brane i i mobilni GRP spremnici jednostavan su i brz sistem zaštite od poplava stanovništva i imovine i to 20 puta brži od 'zečjih nasipa'

Prilikom donacije mobilnih brana na korištenje vatrogascima Međimurja, Darko Horvat, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva u Vladi RH je rekao kako brane ne bi smjele ostati samo uskladištene, već bi ih trebalo isprobati i vježbati na njima. 

>> MEĐIMURSKI VATROGASCI ISPROBALI MOBILNE BRANE Brži i jednostavniji sistem od “zečjih nasipa”

To će se sigurno dogoditi jer su na primopredaju i početnu edukaciju pozvani pripadnici DVD-a iz: Kotoribe, Svete Marije, Cirkovljana, Goričana, Preloga, Draškovca, Mihovljana i Domašinca. Članovi su pomagali pripadnicima JVP Čakovec kod prvog postavljanja mobilne brane u Međimurju.

Mobilne brane i i mobilni GRP spremnici jednostavan su i brz sistem zaštite od poplava stanovništva i imovine i to 20 puta brži od ‘zečjih nasipa’. Za te brane, odnosno njihovu montažu, potrebno je manje ljudi, manje financijskih troškova, minimalni je aranžman mehanizacije. Sistem je pogodan za sve vrste terena je su cijevi savitljive i prilagođavaju se konfiguraciji terena, upotreba je višekratna, jednostavna i brza, kako montaža tako i demontaža.

Kod skladištenja zauzimaju malo mjesta budući da se slažu u male pakete i na palete.

Proizvođač mobilnih brana je i spremnika je tvrtka Majo-commerce d.o.o. Zagreb.

Prvi pokušaj postavljanja mobilnih brana gledali su vatrogasci iz sredina gdje postoje  opasnosti da bi njihovo područje moglo biti poplavljeno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije