U Čakovcu predstavljena monografija “Pume”

U utorak je u Scheierovoj zgradi u Čakovcu održana predstavljanje monografije 7. gardijske brigade Hrvatske vojske “Pume”. Riječ je o posljednjoj knjizi iz niza monografija o gardijskim brigadama. Knjiga je iz tiska izašla još prošle godine, no po prvi je put predstavljena u Čakovcu.

Naime, kroz “Pume” je prošlo mnogo naših sugrađana i to po bojišnicama širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine. O ratnom putu ove postrojbe, osnovane 23. prosinca 1992. godine govorili su pukovnik, urednik edicije MORH-a o gardijskim brigadama Hrvatske vojske Antun Moguš, te članovi edicije Juraj Bahnik, načelnik saniteta 7. gardijske brigade Stanko Šincek, zapovjednik tenkovske bojne 7. gardijske brigade, predsjednik udruge ”Puma”  Mirko Martinjak i pomoćnik za političku djelatnost 7. gardijske brigade Josip Šimunko.

Na predstavljanju je bio i župan Međimurske županije Ivan Perhoč koji je govorio o ulozi Međimurja i Međimuraca u konačnom oslobađanju Hrvatske. Na izradi knjige sudjelovali su brojni neposredni sudionici ratnog puta ove postrojbe, čija je kruna oslobođenje Knina. Knjiga ima 434 strane, a u njoj se nalazi i preko 400 autentičnih fotografija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije