Vijesti / Društvo
Društvo
DOBRE VIJESTI ZA STUDENTE U ponedjeljak se otvara menza na Sveučilištu Sjever u Koprivnici
Sveučilište Sjever

SVEČANO OTVORENJE

DOBRE VIJESTI ZA STUDENTE U ponedjeljak se otvara menza na Sveučilištu Sjever u Koprivnici

Jelovnici i ponuda u studentskom restoranu bit će raznoliki, hrana kvalitetna, a uz restoran će funkcionirati i moderan kafić...

Studentska menza u Sveučilišnom centru Sveučilišta Sjever u Koprivnici počinje s radom u ponedjeljak, 14. listopada, a svečano otvorenje upriličit će se isti dan u 14 sati. Tako će drugi tjedan nastave studenti Sveučilišta Sjever, osim suvremeno opremljenih predavaonica i laboratorija, imati na raspolaganju i suvremeno opremljen restoran s bogatim menijem za koji se brine tvrtka KTC, koja je od resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja dobila već ranije posao organiziranja studentske prehrane.

 - Sretni smo što će naši studenti i nastavnici imati mogućnost prehrane u krugu našeg studentskog kampusa. Nadamo se da će to dodatno pozitivno utjecati na sveukupno zadovoljstvo studenata i kvalitetu studentskog života u Sveučilišnom centru Koprivnica - istaknuo je prorektor izv. prof. dr.sc. Mario Tomiša.
 
Sveučilište Sjever je u studentski restoran koji se nalazi u objektu koji je dan na korištenje od strane Grada Koprivnice uložilo 3,5 milijuna kuna vlastitog novca. To je, osim toga, i jedina studentska menza u okviru hrvatskih javnih sveučilišta koju nije financirala država. Na natječaju za zakup i vođenje prostora studentskog restorana i kafića, koji je raspisalo Sveučilište Sjever, pobijedila je tvrtka KTC koja je i dosad imao ugovor s MZO, ali je studentski restoran bio u njihovom prostoru. Sada će studenti imati mogućnost prehrane u sklopu Kampusa.

KTC je velika tvrtka koja se već 20 godina bavi maloprodajom, ugostiteljstvom, turizmom, poljoprivredom Među ostalim, KTC ima trgovačku mrežu od 27 supermarketa te niz specijaliziranih prodavaonica u 25 hrvatskih gradova. U njihovim restoranima se godišnje pripremi više od 1.000.000 toplih obroka, a u ponudi je više od 300 različitih jela.

Kako ističu, jelovnici i ponuda u studentskom restoranu bit će raznoliki, hrana kvalitetna, a uz restoran će funkcionirati i moderan kafić koji će sigurno postati omiljeno okupljalište studenata.

- Veselimo se otvaranju studentskog restorana i kafića u Kampusu, ističu na Sveučilištu Sjever, gdje zadovoljno trljaju ruke jer je i ovo godine za preddiplomske i diplomske studije vladao izuzetan interes srednjoškolaca i studenata iz cijele Hrvatske - poručuju iz Sveučilišta Sjever.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Reci što misliš!