‘PJEŠKE ILI BICIKLOM NA POSAO, DRUŽENJE, REKREACIJU’

FOTO U ovogodišnjoj akciji 135 sudionika prošlo 25.010 km: Bicikl osvojila Željka Bedić iz Mačkovca!

Najveći rekreativac tijekom održavanja akcije bio je Željko Belić iz Preloga, prošavši čak 1.409 kilometara

S ciljem popularizacije zdravog načina života, promicanja tjelesne aktivnosti i povećanja broja aktivnih osoba u Međimurju, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, u suradnji s brojnim partnerima, već dugi niz godina provodi i sudjeluje u hvalevrijednim projektima i kampanjama.

Jedna od takvih je i akcija ‘Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju’ koja se 12. godinu u nizu provodila od 3. do 23. rujna ove godine, a čiji su rezultati predstavljeni u srijedu, 9. listopada.

>> U ovogodišnjoj akciji 135 sudionika prošlo 25.010 km: Bicikl je osvojila Željka Bedić iz Mačkovca!

Sudionici su u svakom tjednu morali barem tri puta pješačiti ili koristiti bicikl u svrhu transporta ili rekreacije, a u ovogodišnjoj je akciji zaprimljeno 135 važećih prijava koje su ušle u ždrijeb za izbor nagrada. Od toga je rezultate prijavilo 87 žena i 48 muškaraca, koji su tijekom akcije prošli ukupno 25.010 kilometara. Također, od ukupnog broja važećih prijava, 94 je bilo zaposlenih osoba te 41 nezaposlenih ili umirovljenika.

Kako objašnjava rukovoditeljica djelatnosti za javno zdravstvo Renata Kutnjak Kiš,  pod pretpostavkom da bi osobe koje su sudjelovale u kampanji koristile osobni automobil, akcijom je spriječeno širenje 4,4 tone ugljičnog monoksida u atmosferu Zemlje.

U sklopu akcije i ove su godine dodijeljene nagrade pa je tako glavnu nagradu – bicikl osvojila Željka Bedić iz Mačkovca, umjesto njega nagradu je podigla kćer Janja, druga nagrada – sportski pametni sat pripala je Miroslavi Novak Hranjec iz Preloga, sportsku jaknu osvojila je Jasminka Šipoš iz Čakovca, biciklistička kaciga pripala je Katarini Borko iz Čakovca, dok je peta nagrada – aparat za mjerenje koraka, odnosno pedometar osvojila Paulina Novak iz Čakovca.

Najveći rekreativac tijekom održavanja akcije bio je Željko Belić iz Preloga, prošavši čak 1.409 kilometara, čime je osvojio brzinomjer te biciklističku majicu. Za sve sudionike nagradnog natječaja osigurane su jednodnevne karte za kupanje na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu, a deset sudionika je osvojilo sigurnosnu opremu za pješake i bicikliste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije