Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Čakovečki amateri predstavili svoj grad u bugarskom Blagoevgradu
Grad Čakovec

NAJAVLJUJU NOVE PROJEKTE

FOTO Čakovečki amateri predstavili svoj grad u bugarskom Blagoevgradu

KUU Veseli Međimurci, KUD Žiškovec, Županijski tamburaški orkestar Stjepan Bujan Stipić i Čakovečke mažoretkinje, zajednički su osmislili program te su na vanjskoj pozornici u središtu Blagoevgrada pokazali dio međimurske te hrvatske tradicije i kulture

Grad prijatelj Gradu Čakovcu, bugarski Blagoevgrad, protekli je vikend proslavio Dane grada, a osim što je svečanostima prisustvovao i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sa svojim zamjenikom Zoranom Vidovićem i suradnicima, u Bugarskoj su se predstavili i čakovečki kulturni amateri.

KUU Veseli Međimurci, KUD Žiškovec, Županijski tamburaški orkestar Stjepan Bujan Stipić i Čakovečke mažoretkinje, zajednički su osmislili program te su na vanjskoj pozornici u središtu Blagoevgrada pokazali dio međimurske te hrvatske tradicije i kulture.

FOTO Čakovečki amateri predstavili svoj grad u bugarskom Blagoevgradu Fotogalerija

Ženska vokalna skupina KUU Veseli Međimurci, pod vodstvom Lane Magdalenić Cvrtila nastupila je s međimurskim i hrvatskim popijevkama, a pratili su ih tamburaši Županijskog tamburaškog orkestra koji su uz nekoliko samostalnih izvedbi pratili i folklorni ansambl Veselih Međimuraca i KUD Žiškovec.

Čakovečke mažoretkinje također su pripremile nekoliko atraktivnih koreografija. Tamburaše je za ovu priliku vodio Nikola Kraljić, a folkloraše Nikola Kotur. Mažoretkinje je vodila njihova voditeljica Smiljana Nedeljko uz suradnice Ivu Merdanović i Leonu Posavec.

Inače, u dane vikenda, Blagoevgrad je bio domaćin Međunarodnog festivala dječjeg folklora koji je okupio brojne skupine iz okolnih zemalja, a na samom kraju nastupili su i čakovečki amateri.

Nastup su zajedno podržali i pratili čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač te domaćin, gradonačelnik Blagoevgrada Atanas Kambitov. Šezdesetak pjevača, plesača i tamburaša predvođenih predsjednikom Gradske zajednice kulture Nikolom Koturom, upoznalo je znamenitosti Blagoevgrada, ali i glavnog grada Bugarske, Sofije.

Odlična suradnja spomenutih gradskih udruga u kulturi, rezultirala je velikim koncertom kojeg će uskoro prilike imati vidjeti i čakovečka publika, a svi partneri najavljuju nove zajedničke projekte u kulturi.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!