Vijesti / Društvo
Društvo
RADOVI U PUNOM JEKU Kako je nastala utvrda moći ćete razgledati u - tamnicama
Međimurska županija

UNUTRAŠNJOST ZIDINA STAROG GRADA

RADOVI U PUNOM JEKU Kako je nastala utvrda moći ćete razgledati u - tamnicama

Obnavlja se fortifikacija bruto površine 2426 četvornih metara i rekonstruira faksimil srušene barokne zgrade iz 18. stoljeća, bruto površine 764 četvorna metra

U unutrašnjosti zidina Starog grada u Čakovcu odjekuju bušilice, miješalice za beton i drugi zvukovi, što znači da su radovi na obnovi u punom jeku. Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada u suvremeni Muzej nematerijalne kulturne baštine kapitalni je projekt u području očuvanja kulturne i povijesne baštine, a u ovome trenutku i najveća investicija u kulturnom kontinentalnom turizmu u Hrvatskoj.

Obnavlja se fortifikacija bruto površine 2426 četvornih metara i rekonstruira faksimil srušene barokne zgrade iz 18. stoljeća, bruto površine 764 četvorna metra.

– Projektom će biti rekonstruirana fortifikacija Starog grada Čakovec koja će biti pretvorena u suvremeni muzej nematerijalne baštine – Riznicu Međimurja, u kojoj će biti prezentirana vrijedna nematerijalna kulturna baština Međimurja kroz devet muzejskih jedinica u dva dijela. U gornjem dijelu bit će sva zaštićena kulturna dobra, zatim vjerovanja, mitovi i legende našeg Međimurja, a u prizemlju, gdje su bile tamnice i prostor manjeg bastiona, predstavit će se presjek nastanka same utvrde – istaknuo je župan Posavec koji je sa suradnicima obišao gradilište na kojem su radovi u punom zamahu.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!