NATJECANJE ROBOTIČARA

MAKEX NATJECANJE Mladi robotičari timova udruga žena Pretetinec i Slakovec marljivo se pripremaju

Regionalno MakeX natjecanje održat će se 12. listopada u Zagrebu, dok će se svjetsko natjecanje održati u Kini krajem istog mjeseca

O robotičkim aktivnostima u udrugama žena Pretetinec i Slakovec već se pisalo. Odlični uspjesi u Croatian Makers Ligi, priznanja Općinskog vijeća Općine Nedelišće za iznimne rezultate, učenje, natjecanja, druženja – sve su to višegodišnje aktivnosti koje su ih dovele do novog uzbudljivog cilja – robotičkog natjecanja MakeX.

MakeX je platforma robotičkih natjecanja čiji je cilj motivirati mlade ljude na kreativnost i suradnju kroz robotička natjecanja i STEAM općenito. Uključena djeca putem platforme uče, druže se, dijele iskustva i zabavljaju se. Koriste znanja i vještine iz različitih znanosti (prirodnih, tehnologija, inženjering, umjetnost i matematika) kako bi riješili praktične probleme u uzbudljivom izazovu.

Regionalna robotička natjecanja se organiziraju u više od 30 zemalja svijeta. Tema ovogodišnjeg natjecanja je “Čuvar grada” (“City Guardian”) – timovi se bore spasiti grad od sve većeg ekološkog onečišćenja kojemu je izloženo.

Svaki tim ima jednog ili dvoje natjecatelja u dobi od 6 do 16 godina te jednog ili dvoje mentora. Tim Udruge žena Pretetinec čine učenik 8.r. Karlo Posedi i učenica 6.r. Lucija Posedi. Tim Udruge žena Slakovec čine Marin Topolnjak, učenik 8.r., te Matija Oreški, učenik 7.r. Oba tima za natjecanje pripremaju mentori Mateja Šafarić Novak i Nikola Novak.

Regionalno MakeX natjecanje održat će se 12. listopada u Zagrebu, dok će se svjetsko natjecanje održati u Kini krajem istog mjeseca.

Iz obje udruge poručuju kako su izuzetno ponosne na svoje mlade sumještane koji iz godine u godinu dokazuju kako se uz mnoštvo školskih obaveza i izvannastavnih aktivnosti uvijek nađe vremena i za druge, jednako važne zanimacije koje će im pomoći u daljnjem školovanju, radu i životu općenito.

“Našim timovima želimo puno uspjeha u natjecanju, da prezentiraju svoj rad, udruge i općinu, ali da se pritom druže i zabave sa svojim vršnjacima, što je i svrha cijelog projekta. Navijamo za vas!” – poručuju predsjednice udruga žena Slakovec i Pretetinec

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije