Posebno slavlje u Šenkovcu

FOTO Kršten je mali Florian Felix, jedanaesto dijete Tine i Saše Petkovića

Uz roditelje i krsne kumove Vladimira i Moniku Petrić, slavlju krštenja sudjelovala su braća i sestre Noa, Tajna, Brigita, Vito, Lea, Pia, Fran, Viktor, Iskra i Filotea

Posebno slavlje održano je u nedjelju, 22. rujna u župnoj crkvi svete Jelene Križarice u Šenkovcu gdje je kršten mali Florian Felix, jedanaesto dijete Saše i Tine Petković iz Šenkovca. 

Uz roditelje i krsne kumove Vladimira i Moniku Petrić, slavlju krštenja sudjelovala su braća i sestre Noa, Tajna, Brigita, Vito, Lea, Pia, Fran, Viktor, Iskra i Filotea te ostali članovi obitelji. 

– Svečan i radostan je ovo dan za roditelje, ali i za sve nas. Ovim sakramentom dijete postaje novi član i time obogaćuje našu župnu zajednicu. Jedanaesto dijete znak je pažnje, ljubavi i dobrote, sigurno će donijeti predivne trenutke obitelji, rekao je i uveo u misno slavlje župnik vlč. Vladimir Kolarić.

Svetu misu predslavio je mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije, koji je u nazočnosti brojnih vjernika i radosnom ozračju odradio krštenje. 
Roditeljima i obitelji čestitao je na daru još jednog djeteta te napomenuo kako je vjera potrebna za krštenje, a upravo su roditelji i kumovi oni koji garantiraju da će biti odgajano u vjeri. 

– Krštenje ima svoj početak, no ono traje cijeli život, nema završetka pa čak ni onda kada odlazimo s ovoga svijeta, jer odlazimo označeni znakom Božjeg djeteta, dodao je mons. Mrzljak.

Također, naglasak je i na vrijednosti zajedništva koju mali Florian Felix donosi obitelji, jer gdje je više djece tu oni vode brigu jedni za druge, uče jedni od drugih, usvajaju važne socijalne i društvene kreposti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije