PREDSTAVLJALI HRVATSKU

U SAMOM SU VRHU Tim hitne pomoći iz Međimurja osvojio odlično četvrto mjesto na natjecanju u Sloveniji

Tim Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije osvojio je visoko rangirano 4. mjesto na 'XIII. Strokovno-izobraževalnom tekmovanju ekip iz nujne medicinske pomoči' te je ovime uz prošlogodišnje rezultate na istom natjecanju gdje je osvojeno 3. mjesto pokazao zavidnu razinu kvalitete rada, znanja i sposobnosti djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Na 13. natjecanju timova hitne medicinske službe koje se održalo na Rogli u Sloveniji od 12. do 14. rujna 2019. godine Hrvatsku su predstavljali tim T1 iz Međimurske županije u sastavu dr. med. Ivana Vuk, Mario Šprajc med. techn., Krešimir Hrženjak med. techn. i tim T2 iz Požeško-slavonske županije.

U trodnevnom natjecanju sudjelovale su 24 ekipe od kojih je 13 ekipa tima T1 i 11 tima T2. Natjecatelji su u tri dana prošli kroz radionice i 17 scenarija (dnevnih i noćnih) gdje su testirani stručna osposobljenost, pravilna upotreba medicinske opreme, pravilan pristup unesrećenom, komunikacija unutar timova i sa samim pacijentima, znanje u izvođenju hitnih medicinskih postupaka kroz razne simulacije intervencija koje uključuju zbrinjavanje djece i odraslih u raznim situacijama, zbrinjavanje sudionika u masovnim, prometnim nesrećama ili kriznim stanjima, poroda na terenu i mnogih drugih scenarija koji se baziraju na realnim intervencijama u realnim uvjetima.

Ostvarenim rezultatom na natjecanju djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije su pokazali da svojim znanjem i vještinama mogu konkurirati na europskim natjecanjima i našim pacijentima pružiti kvalitetnu zdravstvenu skrb na razini međunarodnih standarda.

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije iskazuje iznimnu zahvalnost timu koji se natjecao, Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu i ravnateljici prim. dr. Maji Grba-Bujević na iskazanoj prilici da predstavljamo Hrvatsku, organizatorima Sekciji reševalcev v zdravstvu, Zbornici zdravstvene in Babiške nege Slovenije – Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov, Slovenskom združenju za urgentno medicino i svima koji su im pomogli i sudjelovali u ostvarenju ovog velikog uspjeha.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije