Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO KUU Zvon Mala Subotica predstavljao Međimurje na Dječjim Vinkovačkim jesenima
KUU Zvon Mala Subotica

54. Dječje Vinkovačke jeseni

FOTO KUU Zvon Mala Subotica predstavljao Međimurje na Dječjim Vinkovačkim jesenima

Mali folkloraši KUU Zvon iz Male Subotice uz pratnju tamburaša bili su dio velike folklorne priče u Vinkovcima kao predstavnici Međimurske županije

U nedjelju,15. rujna 2019. je ulicama i trgovima Vinkovaca, od gradske tržnice do velikog šatora na Trgu Vinkovačkih jeseni, u pjesmi i plesu prošlo je oko 2500 najmlađih članova iz 62 KUD-a i folklorne skupine iz cijele Hrvatske te BiH i Srbije, prikazavši običaje i pjesme kraja iz kojeg dolaze.

Mali folkloraši KUU Zvon iz Male Subotice uz pratnju tamburaša bili su dio velike folklorne priče kao predstavnici Međimurske županije. Veseli i ozarenih lica krenuli su put Vinkovaca u 2 sata poslije ponoći. Premda umorni od noćne vožnje,  svojim su nastupima u mimohodu i na pozornici izmamili osmijehe i ogromne aplauze okupljenih gledatelja.

Predstavili su se plesom, spletom međimurskih pjesama i plesova. Izveli su koreografiju pod nazivom ''Sejala je baba lena''.  Folkloraše je pripremala Marija Jelenić, a tamburaše Antun Hadeljan. Malim folklorašima u mimohodu potpora i pratnja bile su voditeljica Marija Jelenić i iskusna folklorašica Barbara Križaić

Dječje Vinkovačke jeseni održane su pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović. Sama predsjednica pratila je mimohod i uživala u predstavljanju svih skupina uključujući i naših malih folkloraša. Neki su se uspjeli fotografirati s njom, a svi su pozirali s poznatim književnikom Mladenom Kušecom.

Naporno putovanje svima će ostat u lijepom sjećanju. Članovi KUU Zvon zahvaljuju KUD-u Tomislav iz Županje na gostoprimstvu, ZKUU Međimurske županije na sufinanciranju prijevoza ove smotre te roditeljima na odricanju i pomaganju u odgajanju mladih naraštaja plesača i svirača. Ponosno su predstavljali naše Međimurje i nastavljaju očuvanje međimurskih pjesama i plesova te cjelokupne narodne baštine, na ponos svih nas. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!