Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Veliki spektakl u maloj Scheierici: Igor Perhoč i ekipa oduševili na čakovečkom koncertu
Buki

klavirski koncert Igora Perhoča

FOTO Veliki spektakl u maloj Scheierici: Igor Perhoč i ekipa oduševili na čakovečkom koncertu

Koncert je silno obogatio arhitektonsko-urbanističku izložbu u prizemlju koju sukreira i arhitekt i glazbenik Igor Perhoč

Bez obzira na veličinu, na karti svijeta i Andora i Kina ravnopravne su članice Ujedinjenih naroda. Sličicom iz prve rečenice mogli bi usporediti zauzeti prostor i veličine scena dvaju iznimnih kulturnih događaja u Čakovcu i Varaždinu minule subote.

Urbanističko-arhitektonska izložba 'UrboArhitektura 20+20' u zgradi Scheier Fotogalerija

U minutama dok je u čakovečkoj zgradi Scheier završavao klavirski koncert Igora Perhoča, na desnoj obali Drave u Varaždinu počinjale su prve note kantate Carmina Burana. Jedini upitnik toga dana visio je nad riječima „gdje biti”, a izvedbe su pokazale kako i jedno i drugo događanje zaslužuje tisuće uskličnika i nijedne druge riječi osim appassionato, animato, grandioso i maestoso!

Ako je publici u Scheierici nekako izdaleka bio predvidiv glazbeni program Igora Perhoča, onda je apsolutno sigurno kako nikome nije bila predvidiva ultra visoka klasa umjetničke izvedbe glazbe Yanna Tiersena i Ludovica Einaudia.

Ali – ako je netko i očekivao Igora Velikog za klavirom, zasigurno nitko nije očekivao bravurozne nastupe Josipe Mrla, Adrijana Valpatića i Emila Kranjčića. Bravuroznost je preslaba riječ jer su Josipa na klaviru, Adrijano na gitari i Emil na bubnjevima nenapisanim i do subote nikada izvedenim dionicama dogradili i oplemenili originale Tiersena i Einaudia do razine umjetničke spektakularnosti.

Koncert je silno obogatio arhitektonsko-urbanističku izložbu u prizemlju koju sukreira i arhitekt i glazbenik Igor Perhoč te najavio dva predavanja 25. rujna i završni gitaristički koncert 28. rujna nakon čega se izložba UrboArhitektura 20+20 zatvara.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!