TUŽNA VIJEST

IN MEMORIAM Isusovac Vladimir Horvat preminuo s Dobravom v srcu

Donjodubravski sin, sveučilišni profesor, jezikoslovac, književnik i povjesničar, jedan od najvećih poznavatelja djela Bartola Kašića, Vladimir Horvat umro je u subotu u 85. godini. Smrt ga je zatekla u Zagrebu gdje je živio. Vijest o smrti patera Horvata odjeknula je Hrvatskom

Bilo je to 14. rujna u ranim jutarnjim satima kada je blago u Gospodinu preminuo sveučilišni profesor, jezikoslovac, književnik. Bio je 68 godina u redovništvu i 56  godina u svećeništvu u Družbi Isusovoj.

Sprovod pokojnika bit će u utorak, 17. rujna, u 14.10 sati na gradskom groblju Mirogoju u Zagrebu. Misa zadušnica služit će se nakon sprovoda u 16 sati u Bazilici Srca Isusova, Palmotićeva 31 u Zagrebu.

‘Obavijest o smrti našeg Dobravčana patera Vladimira Horvata prenose brojni hrvatski mediji i portali, s mnoštvom detalja iz života patera Horvata. Svoj zadnji javni nastup pater Horvat je v Dobravi imao 18. srpnja 2015. godine, kada je u crkvi sv. Margarete predstavljen spomen-zbornik pateru Vladimiru Horvatu pod naslovom ‘Od Mure do mora, od Save do Seine’. Osvrt na taj događaj objavljen je i na dobravskom webu’-  piše na internetskim stranicama Općine Donja Dubrava.

Vladimir Horvat je rođen 21. ožujka 1935. godine u Donjoj Dubravi. I ako je bio stanovnik mnogih europskih sredina u rodno mjesto je uvijek rado dolazio, a bio je to praznik za njega i njegove sumještane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije