Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Dani Kotoribe: Subotnje popodne u znaku kotoripskih finota
eMedjimurje.hr

NITKO NIJE OSTAO GLADAN

VIDEO I FOTO Dani Kotoribe: Subotnje popodne u znaku kotoripskih finota

Stara, bakina i zaboravljena jela spremali su članovi kotoripskih udruga. Gosta i namjernika bilo je kao nikada, a obišao ih je i čelni čovjek SDP-a Davor Bernardić

Prekrasno sunčano popodne je na sportske terene OŠ Jože Horvata Kotoriba izmamilo silno mnoštvo koju su činili predstavnici svih dvadesetak udruga Općine Kotoriba, tu su bili njihovi gosti i svi oni koji su predosjećali i znali što popodne nudi.

Kao i prije, bilo je to 'tiho' nadmetanje u spravljanju jela izvađenih iz starih kuharica, upamćenoj i zapamćenoj recepturi naših baka koja su ponuđena na Festivalu vanjkovci i tradicijskih jela. Manifestacija je pokrenuta na inicijativu Društva žena Kotoribe prije tri godine i s godinama dobiva sve više poklonika.

Festival vanjkovci i tradicijskih jela Fotogalerija

Na festivalu sve je naprosto prštalo od finota, no posebnu draž su svemu tome dali poznati kotoripski vanjkovci spremljeni s nadjevom od jabuka, sira, zelja... 

Kakvi su bili? Za prste polizati, reći će svatko tko ih je probao.

Tu sreću imao je i Davor Bernardić, čelni čovjek SDP-a, koji je manifestaciju pohodio kako bi Kotoripčanima čestitao njihove dane, ali da bi se uvjerio što i kako se ovdje dobro kuha, peče i jede.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!