Vijesti / Društvo
Društvo
LITERARNI NATJEČAJ Udruge Mlada pera: Učenici – napišite i prijavite svoj rad jer vas očekuju bogate nagrade
Udruga Mlada pera

Za učenike i roditelje

LITERARNI NATJEČAJ Udruge Mlada pera: Učenici – napišite i prijavite svoj rad jer vas očekuju bogate nagrade

U oba natječaja učenici mogu osvojiti novčane nagrade: 1.000,00 kn i plaketu Zlatno pero za 1.mjesto, 750,00 kn i plaketu Srebrno pero za 2. mjesto i 500,00 kn i plaketu Brončano pero za 3. mjesto.

Započela je nova školska godina, a završit će dva literarna natječaja Udruge Mlada pera koji su započeli, pogađate, dok je završavala prošla školska godina.

U oba natječaja učenici mogu osvojiti novčane nagrade: 1.000,00 kn i plaketu Zlatno pero za 1.mjesto, 750,00 kn i plaketu Srebrno pero za 2. mjesto i  500,00 kn i plaketu Brončano pero za 3. mjesto.

Prvi natječaj, Piši na jeziku kojim se najlakše izražavaš – različitim jezicima na istome putu završava 30. rujna 2019. godine, a tema je za sve učenike osnovnih škola ista jer pojam različitost ima vrlo široko značenje i može se primijeniti na bezbroj područja, pa neka svaki pojedinac piše o onoj temi/području na koje ga pojam različitost prvo ili najviše asocira, ili ga neka radnja najbolje opisuje, ali na svom materinjem jeziku, dijalektu ili čak i umjetnom jeziku koji on smatra važnim u svom životu/razvoju.

Bude li to bednjanski dijalekt, latinski ili klingonski jezik, važno je da dobijemo i verziju na hrvatskom jeziku koja odgovara originalu.

Drugi natječaj, Koja je dobitna kombinacija? završava 31. listopada 2019. godine, u njemu se natječu dijete i roditelj. Svoj literarni uradak o bilo kojoj temi moraju poslati maloljetno dijete u trenutku slanja rada i roditelj, no svi će svoj literarni uradak morati započeti istom rečenicom: Bio bi to još jedan sasvim običan dan, da nije…(rečenicu nastavlja autor/ica). Traži se koja kombinacija će biti najkreativnija: kći-majka, kći-otac, sin-majka ili sin-otac? U obzir dolaze i djede i bake!

Zato dragi učenici, olovke u ruke, odnosno tipkovnice pod prste i osvojite bogate novčane nagrade! Sve informacije pronađite na stranici Udruge Mlada pera.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!