Vijesti / Društvo
Društvo
RADIONICA BAKE KATE U organizaciji KUD-a Kaštel Pribislavec izrađivali se ukrasi od papira
KUD Kaštel Pribislavec

Izrada ukrasa

RADIONICA BAKE KATE U organizaciji KUD-a Kaštel Pribislavec izrađivali se ukrasi od papira

Radionicu je vodila najstarija članica udruge, gospođa Katarina Belec ili kako je od milja zovu baka Kata, a udruga je osigurala materijal za sve sudionike, dok su oni morali sa sobom ponijeti samo osnovni alat.

Prošli vikend, 7 i 8. rujna Kulturno-umjetničko društvo Kaštel Pribislavec organiziralo je radionicu za izradu ukrasa od krep papira, svile i zlatoveza, na koju su putem plakata i elektroničkih medija pozvali sve zainteresirane udruge i pojedince. 

Radionicu je vodila najstarija članica udruge, gospođa Katarina Belec ili kako je od milja zovu baka Kata, a udruga je osigurala materijal za sve sudionike, dok su oni morali sa sobom ponijeti samo osnovni alat.       

Dvadesetak osoba različitih dobnih skupina i spola, većinom članice i članovi udruge  su se u dva dana susreli sa naizgled jednostavnom tehnikom izrade ukrasa od spomenutih materijala.

Međutim osobno su se uvjerili  da  to baš i nije tako jednostavno, te  da je potrebno mnogo vještine , a i iskustva  za izradu najjednostavnijih ukrasa.    

Započeli su izradom jednostavnog cvijeća od krep papira, pa do nešto zahtjevnijeg, nakon toga su se susreli sa izradom cvijeća i božićnih ukrasa od svile koje  je zahtijevalo malo drugačiji pristup i tehniku, a i  trebalo je biti oprezan jer su se neki naboli na žicu koja je sastavni dio cvijeta. I njih su napravili nekoliko uzoraka.      

Da bi radionica bila što uspješnija za okrepu i zakusku  pobrinuli su se članovi  KUD-a Zdravko Belec i Franjo Oreški.            

Najveći interes ipak  su svi pokazali za izradu zlatoveza, za koje je baka Kata pripremila već gotove jednostavnije šablone po kojima su polaznici izrađivali, a kasnije  za uspomenu i ponijeli doma svoje radove.  

                

Članovi KUD-a Kaštel Pribislavec ujedno  i organizatori zahvaljuju se načelnici gospođi Višnji Ivačić i općini što su prepoznali važnost ovoga projekta te su za isti i odobrili  financijska sredstva za materijal koji je bio potreban za održavanje radionice.

Dio izrađenih ukrasa polaznici su odnijeli kućama za uspomenu, a dio će se koristiti kao pokloni prilikom odlaska u gostovanja. Obzirom na upite  hoće li se radionica ponoviti sa sigurnošću možemo zaključiti da je radionica uspješna. Uskoro se nadamo  nekoj drugoj ili sličnoj radionici.           

                                                          

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!