'Jake snage MUP-a uvijek skupa!'

FOTO Od Čakovca do Vukovara: Policajci na biciklima odvozili 300 kilometara za stradale prijatelje

U čast poginulim i nestalim braniteljima biciklima svladali put dugačak gotovo 300 kilometara

I ove godine Policijska uprava međimurska, na inicijativu međimurskih dragovoljaca, branitelja Zasebne postrojbe Policijske uprave međimurske i varaždinske, a koji su sudjelovali u obrani Vukovara i Borovog Naselja, organizirala je vožnju biciklima od Čakovca do Vukovara.

U čast i sjećanje na poginule i nestale branitelje Zasebne postrojbe, proteklog vikenda policijski službenici,  članovi braniteljskih udruga, kao i drugi građani koji su na taj način podržali ovu hvale vrijednu akciju, biciklima su krenuli prema gradu heroju.

Trideset i tri biciklista te biciklistica u dva dana ukupno su prevalili put dugačak 292 kilometara. Okupljeni ispred zgrade Policijske uprave međimurske na put su krenuli u subotu (7. rujna 2019.) u ranim jutarnjim satima, dok su zahtjevno putovanje završili u nedjelju (8. rujna 2019.), dolaskom u Vukovar tijekom poslijepodnevnih sati.

U Vukovaru bicikliste su dočekale udovice poginulih branitelja te su svi zajedno posjetili Spomen-dom, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i Trpinjsku cestu. Ovogodišnji put sjećanja na poginule branitelje organiziran je pod sloganom “Jake snage MUP-a uvijek skupa!”.

Važno je istaknuti te ponovno podsjetiti kako je u obrani Vukovara i Borovog Naselja, tijekom 1991. godine sudjelovalo 185 policajaca tadašnje Policijske uprave varaždinske, u čijem su sastavu tada bile policijske stanice u Čakovcu, Ivancu, Ludbregu, Novom Marofu i Varaždinu.

Nažalost, 26 policajaca u herojskih borbama položili su živote za nezavisnost naše Domovine, odnosno ni do današnjeg dana nisu poznate njihove sudbine (nestali). Šezdeset i šest policajaca teže je ranjeno, dok ih je 119 završilo u koncentracijskim logorima diljem Srbije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije