Vijesti / Društvo
Društvo
UZ DANE OPĆINE Izložba fotografija Marijana Kovača 'Kotoriba kroz povijest'
Arhiva M.K./M. Grubić

KM-Photography

UZ DANE OPĆINE Izložba fotografija Marijana Kovača 'Kotoriba kroz povijest'

Izložba je sastavnica bogatog programa Dana Kotoribe 2019. Otvorenje izložbe fotografija Marijana Kovača (KmPhotography) Kotoriba kroz povijest bit će u predvorju OŠ Jože Horvata Kotoriba. Bit će izložene stare, rijetke fotografije, ali i one novijeg datuma.

Na izložbi će biti izloženo oko 130 fotografija. - To  je jedan manji dio iz kolekcije budući da ih posjedujem već preko tisuću - kaže pokretač i autor izložbe i dodaje:

- Ideja o izloži, budući da već neko vrijeme postoji virtualna stranica na 'fejsu' KM-Photography, a stranicu prati već preko 1200 ljudi iz svih dijelova Lijepe Naše i svijeta. Želja mi je da fotografije Kotoribe kroz sve njene segmente ovjekovječim izložbom jer fotografije ostaju zauvijek.

Vjeruje kako će to biti tek početak vraćanja u prošlost Kotoribe pa kaže kako će ona nastavak imati dogodine kada bi uz njih bili izloženi isječci iz tiska koje je kao njihov autor od 1965. godine do kraja veljače ove godine izrezivao autor ovog priloga, a njih ima nekoliko tisuća iz raznih tiskovina s kojima je surađivao.

- Tada će to biti izložba u slici i tekstu, dat će još cjelovitiji pregled na kotoripsko jučer - kaže za kraj Marijan. 

Tko je Marijan Kovač?

60- godišnji umirovljenik  iz Kotoribe. - Već u četvrtom razredu ovdašnje Osnovne škole učlanio sam se u Foto sekciju koju je tada vodio nastavnik Zvonko Šantl - rekao je o prvim fotografskim koracima i dodao:

- Tamna komora, razvijač, fiksir, crno bijeli filmovi i iščekivanje da li su snimke uspjele. Fotoaparat Smjena 8. Ta vrsta aparata je 70-tih godina prošla kroz ruke većini foto amatera radi jeftine cijene. Podešavanje mu je bilo ručno tako da je trebalo nešto znati o fotografiranju samo otvor blende, brzina zatvarača i slično - nadopunio je fotografsku prošlost pričajući u zanosu.

Otvaranje izložbe predviđeno je za subotu, 14. rujna u 15 sati u holu OŠ Jože Horvata.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!