PREDAVANJE UZ KAVU

FOTO Goran Žižek u Donjoj Dubravi održao predavanje o povijesti kave

Predavanjem Gorana Žižeka 'Povijest kave' započet je jesenski dio mjesečnih popularnih predavanja koja zajedničkim snagama organiziraju KUD Seljačka Sloga i Odbor za kulturu, sport i udruge Općine Donja Dubrava

Agilni članovi KUD Seljačka sloga Donja Dubrava u suradnji s Odborom za kulturu, sport i udruge Općine Donja Dubrava su u nedjelju, 8. rujna započeli s jesenskim mjesečnim ciklusom popularnih predavanja.

Prvo u nizu je okupilo Dobravčane i goste iz susjednih sredina na predavanju “Povijest kave”. Predavanje se pratilo uz šalicu kave, 100% arabice. Okupljene su u ime organizatora pozdravile Štefica i Janja Kovač, a na predavanju se okupilo 50-ak posjetitelja što pokazuje da interesa za ovakve sadržaje postoji u Donjoj Dubravi i okolici.

Organizatori se ovom prilikom zahvaljuju Udruzi žena koja je za predavanje posudila šalice, a Dini Cmrečnjaku na fotografijama. Goran Žižek je stručni učitelj ugostiteljstva zaposlen u Srednjoj školi Prelog. Na učenike osim teorijskog znanja prenosi i iskustvo stečeno tijekom 20-godišnjeg rada u ugostiteljstvu.

Deset je godina radio u Italiji u jednom od najboljih ugostiteljskih objekata. U Srednjoj školi Prelog predaje ugostiteljsko posluživanje. Zanimljivo je da se kava spominje i u međimurskim popevkama dr. Vinka Žganca iz 1947. godine. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije