Vijesti / Društvo
Društvo
NALETIO U ŠENKOVCU Mladi vozač s 2,31 promila i bez vozačke kažnjen s 19.700 kuna
Ilustracija/Miroslava Novak

POLICIJA BEZ MILOSTI

NALETIO U ŠENKOVCU Mladi vozač s 2,31 promila i bez vozačke kažnjen s 19.700 kuna

Nakon ovakve novčane kazne, mladom vozaču više neće pasti na pamet da sjedne za volan

Jučer, 8. rujna 2019. godine u 3 sata na državnoj cesti broj 209 u Šenkovcu, Ulici maršala Tita, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnjak.

Nadzorom je utvrđeno da je automobilom upravljao bez da ima položeni vozački ispit te pod utjecajem alkohola od 2,31 promila. Izdavanjem prekršajnog naloga vozač je prekršajno sankcioniran izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 19.700 kuna.

- Ovom prilikom upozoravamo vlasnike vozila, odnosno osobe kojima je vozilo povjereno na odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, da ne smiju dati vozilo na upravljanje osobi za koju je mogao ili morao znati da nema pravo upravljati vozilom (upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok joj je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilom ili zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ili mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili je isključena iz prometa, nema upisanu odgovarajuću kategoriju, upravlja vozilom bez pomagala ili ne postupa po uvjetima i ograničenjima navedenim u vozačkoj dozvoli, kojoj je vozačka dozvola oduzeta ili ukinuta), osobi za koju se na temelju njezina ponašanja može zaključiti da je pod utjecajem droga ili lijekova ili koja u krvi ima nedozvoljenu količinu alkohola ili je pod vidnim utjecajem alkohola ili je u tolikoj mjeri umorna ili bolesna da nije u stanju na siguran način upravljati vozilom.  

Na taj način vlasnici vozila, odnosno osoba kojoj je vozilo povjereno čine prekršaj za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna. (članak 229. stavak 2., kažnjivo po članku 229. stavak 6. Zakona o sigurnosti na cestama) - poručuju iz međimurske polciije.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci