ČUDESNA MOĆ IGRE

FOTO Davor Dokleja i Neven Matoša održali dramske radionice za gumce i glumce MAKAMUSA

Dokleja i Matoša neodoljivom su iskrenošću i jednostavnošću pomeli sve dječje neugode, treme, suzdržanosti i nesigurnosti i na gotovo nestvarno "mekani” način s grupama postizali začuđujuće rezultate

Nakon samo desetak sati dramskih radionica za glumice i glumce MAKAMUSA, mala je družina gotovo preporođena. Nevjerojatno kako jednostavnost i iskrenost mogu izgledati, zvučati i mijenjati stari način života, rada, učenja pa i igre.

Upravo je igra bila najmoćniji alat kojim su se u dvodnevnim dramskim radionicama za djecu i mlade služili Davor Dokleja i Neven Matoša, pedagozi Dramskog studija DADA.

Prve minute samo su “na oko” izgledale preobično i bez rezultata koji se broje u čuda, no već nakon prvog sata i u maloj i u velikoj skupini svaka je sekunda bivala vrijednija od zlata. Dokleja i Matoša neodoljivom su iskrenošću i jednostavnošću pomeli sve dječje neugode, treme, suzdržanosti i nesigurnosti i na gotovo nestvarno “mekani” način s grupama postizali začuđujuće rezultate.

Radionice su učvrstile ansambl, na najjače širom otvorile oči i srca prema znatiželji i novom te na najkompetentniji način u brojnim prigodama naglasile važnost sluha jednih za druge i djelovanja isključivo u grupi kojoj nije smisao niti zadaća stvaranje kulta lidera, glavnih i nevažnih glumaca.

Publika uvijek prepoznaje sklad i zajedništvo grupe, a kad se to postigne, svaka izvedba postaje predstava koja se pamti do kraja života. MAKAMUS je nesvakodnevnom vještinom i srčanošću Davora i Nevena usvojio prva dragocjena iskustva i tek stisnuo kvaku na vratima koja vode neki ansambl do tog postignuća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije