Vijesti / Društvo
Društvo
TOMISLAV NOVINŠČAK 'Činimo sve da ih spriječimo, nikako da dobijemo zaštitarsku službu'
Ilustracija/Borna Filic/PIXSELL/Miroslava Novak

KRAĐE BICIKALA U BOLNIČKOM KRUGU

TOMISLAV NOVINŠČAK 'Činimo sve da ih spriječimo, nikako da dobijemo zaštitarsku službu'

- Što se zaštitarske službe tiče, to je problem koji je uvelike povezan s odlascima u inozemstvo. To je rezultiralo time da nam se na posljednja tri natječaja za zaštitarsku službu nitko nije javio - kaže Novinščak

Tragom informacije našeg čitatelja da se u posljednje vrijeme u krugu Županijske bolnice Čakovec krade sve više bicikala i pitanja zbog čega nema zaštitara upit smo postavili ravnatelju Županijske bolnice Čakovec dr.sc. Tomislavu Novinščaku.

- Mogu potvrditi da se u našem krugu desilo nekoliko krađa bicikala u posljednje vrijeme, koliko je meni poznato radi se o dva-tri takva slučaja zabilježena tijekom ljetnih mjeseci. Kao što je poznato, baš zbog toga da se izbjegnu ovakve situacije prije nekoliko godina napravljen je boks za bicikle uz samu portu.

Tamo imamo jednu nadzornu kameru upravo zato kako bi spriječili krađe u mjeri u kojoj je to moguće. Naime, krađe se ponekad dogode i unatoč nadzoru koji se provode i nemoguće ih je u potpunosti izbjeći, posebno zato jer je taj prostor, praktično na dnevnoj bazi, popunjen biciklima. Jednako tako, teško je odgovarati za bicikle koji se ne ostavljaju na tom prostoru, nego prislone uz ogradu ili na nekom drugom mjestu koje nije pod nadzorom.

Iako je broj krađa koje sam spomenuo relativno mali u odnosu na ukupan broj bicikala koji se dnevno parkiraju u krugu, mi činimo sve što je moguće da do njih uopće ne dođe. Tako i u postojećem boksu za bicikle planiramo povećati broj nadzornih kamera.

Što se zaštitarske službe tiče, to je problem koji je uvelike povezan s odlascima u inozemstvo, zbog čega tvrtke koje se bave takvim poslovima također imaju značajnih kadrovskih poteškoća. To je rezultiralo time da nam se na posljednja tri natječaja za zaštitarsku službu nitko nije javio.

Mi ćemo i dalje ustrajati u aktivnostima koje će pridonijeti većoj sigurnosti, a naše posjetitelje molimo da bicikle ostavljaju na za to predviđenom mjestu i promptno nam se jave ukoliko dođe do krađe ili neke slične nepodopštine - rekao je Novinščak.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Vezani članci

Reci što misliš!