Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Iznenadili svoju učiteljicu u domu: Ružici Fundak izmamili suze i radost za 80. rođendan
Mladen Grubić

NISU JU ZABORAVILI

FOTO Iznenadili svoju učiteljicu u domu: Ružici Fundak izmamili suze i radost za 80. rođendan

Kotoripčani, čestitari - Biserka Novak, Ljiljana Šarkanj, Božena Fuš, Vesna Zvošec, Smiljana Grgec, Sniježena Vuk i Drago Filipašić došli su u Čakovec svojoj učiteljici Ružici Fundak čestitati 80-ti rođendan.

Oni su samo dio onih koji su ime ostalih živućih osnovaca, a danas kao 60-godišnjaci, u utorak, 3. rujna u kasno popodne u čakovečku Depadansu Doma za starije i nemoćne osobe. Rekli su kako bi ih došlo još i više, no neki moraju još raditi jer nisu svi umirovljenici. 

Tamo od početka ove godine živi njihova bivša učiteljica Ružica Fundak koja je dan prije proslavila 80-ti rođendan. Ne sluteći iznenađenje, ona je bila pozvana u jednu od službenih prostorija gdje su je prigodnom rođendanskom pjesmom i s mnoštvom darova dočekali u uvodu spomenuti.

- Popevlete lijepo kak mala djeca i danas vas takve vidim - rekla je slavljenica očiju punih suza koje su potekle i teško su se zaustavile. Ostale riječi su joj zastajale u grlu, drhtavim glasom govorila je kako to ni u 'najzahtjevnijim' snovima nije očekivala, nije vjerovala da još danas ima onih koji je nisu zaboravili, a kako to često biva kada učitelj jednom ode u mirovinu. Trebali ste samo vidjeti izraz njezina lica kada ih je ugledala, zagrljaje čvrste i iskrene...Oni, koji su joj bili druga generacija u njezinom poslanju odgoja i obrazovanja, bili su i ostali drugačiji od drugih. Stoga i ne čudi njihov dolazak u svojstvu čestitara jer oni, a danas kao 60- godišnjaci, i sada pronalaze vremena za nerijetka okupljanja i druženja. 

Vrijeme u druženju je brzo odmicalo. Na rastanku, uz riječi hvale, učiteljica ih je upitala kako su saznali za taj jubilarni rođendan, kako su došli na ideju? A oni su manirom djece rekli: - Mi vam volimo popevati, hoditi ljudima čestitati pa smo tako došli do vas i daj Bog kaj to nebo zadnji put. Malo se i žurimo jer vas hoćemo dostići po ljetima -našali su se.

Na rastanku čvrsti stisak ruke i nove želje: - Doviđenja do idućeg susreta, a voljeli bi da je to već za deset godina. Na stolu su ostali pokloni, a između kojih je odskakala u domaćoj peći ispečena pogača, a na njoj štapić s brojkom 80. Dojmljivo. Ruku je to djelo Bibe (op.a. Biserke Novak) koja je oduvijek bila uz i za kolače.

- Pa zakaj ne bi i ve svojoj učitelji spekla? Ipak, ovo je posebni trenutak - dometnula je. Ružica Fundak je gotovo  cijeli radni vijek provela u kotoripskoj OŠ  kao nastavnica razredne nastave, a u tom periodu je 14,5 godina bila i direktorica iste.  Posrednica ovog susreta je bila Draženka Golub, slavljeničina kći.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!