Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Drugi Gorički trail u organizaciji obitelji Hažić, prikupljali stvari i hranu za čakovečki Azil
Terca Art

trčanje po vinogradu

FOTO Drugi Gorički trail u organizaciji obitelji Hažić, prikupljali stvari i hranu za čakovečki Azil

- Gorički trail je ležerni sportski događaj koji će vam poslužiti kao test kondicijske spreme za nadolazeće berbe grožđa - kaže nam Tatjana Hažić

Obitelj Hažić iz Jurovčaka po drugi puta kao uvod u postavljanje klopoteca organizirala je Gorički trail. 

Drugi Gorički trail u organizaciji obitelji Hažić Fotogalerija

- Gorički trail je ležerni sportski događaj koji će vam poslužiti kao test kondicijske spreme za nadolazeće berbe grožđa - kaže nam Tatjana Hažić te nastavlja
da je trail trčanje po vinogradu i to samo 10 redova nizbrdo i uzbrdo. Da bi ponijeli titulu "Najboljeg goričkog trailaša" potrebno je u što kraćem vremenu proći, još bolje, pretrčati 10 redova ili otprilike 300-njak metara.

Uz sami trail i druženje na terasi, natjecatelji i gosti sudjelovali su u humanitarnoj akciji gdje su prikupljali hranu i stvari za čakovečki Azil koji svakodnevno brine za 800-tinjak peseka. Za tri najbrža trkača iz OPG-a Hažić pripremili su vrijedne poklone. 

Jako lijepo druženje kao uvod u sutrašnje postavljanje klopoteca gdje će se sedmu godinu za redom u Vinkoj kući Hažić postaviti klopotec. Uz vina, sokove i ostale mamine delicije obilježit će se dan Sv. Bartola (24.8.) kao jednog od vinskih svetaca.

Naime, dan Sv. Bartola uzima se kao službeni početak dozrijevanja grožđa (ono postaje mekanije i slađe) i samim time postaje primamljivo pticama, samim time zadatak Klopoteca je da svojim klopotanje tjera ptice, odnosno čuva grožđe. Klopotec osim toga, ima zadatak pratiti sve što se tih dana događa po međimurskih bregima i to javno obznanjuje svojim klopotanjem. Tako ga često možete čuti kako svojim klopotanjem prepričava; "Ded je baki kapu kupil, ded je baki kapu kupil".
Svi ste pozvani. 
 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!