'Hvala što ste s***ali Spartak'

UVREDLJIVA PORUKA Kristijan Juras: ‘Pozivam sve kritičare da se aktivno uključe u rad kluba’

Na zidiću kraj parkinga kod igrališta Nogometnog kluba Spartak Mala Subotica, iza tamošnjeg Društvenog doma, u ponedjeljak je osvanuo grafit uvredljivog sadržaja.

Njegovi autori, očito nezadovoljni stanjem u malosubotičkom županijskom prvoligašu te lošim prvenstvenim startom i porazom kod Hodošana s 4:1, za takvu situaciju okrivili su vodstvo kluba porukom “Hvala što ste s***ali Spartak”. 

Predsjednik kluba Kristijan Juras razočaran je takvom razinom komunikacije i ogorčen što se na taj način komentira trud ljudi iz uprave kluba.

– Uvrijedila me takva poruka, jer se njome obezvređuje rad, uložena sredstva i kompletan doprinos svih članova uprave. Svi smo mi volonteri i radimo isključivo iz ljubavi prema klubu, a mislim da nikome tko se bavi ili prati nogomet ne treba posebno objašnjavati koliko je danas zahtjevno voditi klub – kaže.

Iako ima nekih spoznaja o tome tko su autori grafita, Juras s njima ne želi polemizirati na sličan način.

– Mi u klubu pretpostavljamo da se radi o skupini mladića za koje, otprilike, znamo tko su. Svi smo mi bili mladi i imamo iza sebe nekakve mladenačke ludosti, ali ovo nije dobar način da se pomogne klubu. Najlakše je kritizirati i stvarati razdor, a mnogo teže dati svoj doprinos bilo kojoj udruzi. Zato pozivam sve naše kritičare da se uključe u rad kluba, naša su im vrata širom otvorena i svaka je pomoć dobrodošla – govori Juras.

Juras pojašnjava da financijsku konstrukciju nije nimalo lako zatvoriti.

– Za natjecanje u Prvoj međimurskoj ligi treba nam oko 250 tisuća kuna po sezoni. Većinu tog novca namaknemo vlastitim aktivnostima, ali do sredstava se sve teže dolazi, ne samo kod nas. U našem mjestu djeluje tridesetak poduzetnika, ali rijetki se uključe sponzorstvima ili donacijama. Nastojimo biti racionalni u poslovanju koliko god je to moguće, a igrački kadar gotovo u potpunosti temeljimo na domaćim igračima i u tome vidim našu budućnost. Ne želimo trošiti veliki novac na dovođenje pojačanja iz drugih međimurskih klubova ili susjednih županija – jasan je.

Predsjednik kluba zadovoljan je suradnjom s Općinom Mala Subotica.

– Pomažu koliko mogu, iako bismo mi, kao i svi ostali, uvijek voljeli da je to još više. Uz 20 tisuća kuna za redovnu djelatnost,  dobivamo i novac kroz razne projekte, ali sva sredstva koja primimo su strogo namjenska. Među našim planovima najveći je uređenje zapadne strane igrališta i tribine. U završnoj smo fazi pripreme potrebne dokumentacije i očekujemo da će nam sredstva biti odobrena kroz EU fondove – kaže predsjednik.

Uz poziv na suradnju, Juras naglašava da osobno nikada neće biti zapreka uspješnijem djelovanju kluba. 

– Svjedoci smo toga da je u Međimurju nekoliko klubova prekinulo djelovanje, a dio ih je na rubu opstanka. Moj jedini motiv što sam se prihvatio ovog posla je da se nešto slično ne desi i sa Spartakom. Ja sam već jednom bio predsjednik kluba u razdoblju od 6 godina, a nakon što je odstupio moj nasljednik i održane tri skupštine bez rezultata pristao sam ponovno preuzeti tu dužnost.

Međutim, ako postoji bolja alternativa ja sigurno neću biti problem i povući ću se ukoliko netko to može raditi bolje. Sve što radim u klubu činim zbog crveno-plave boje i još jednom pozivam sve koji se žele žrtvovati i pomoći da nam se pridruže – poručuje za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije