Vijesti / Društvo
Društvo
ARTELJE Likovno udruženje Čakovec organizira kreativne umjetničke radionica crtanja i slikanja
Ilustracija

od 2. rujna

ARTELJE Likovno udruženje Čakovec organizira kreativne umjetničke radionica crtanja i slikanja

Predavači su akademski slikar Veljko Posavec, učiteljica likovnog odgoja Ana Golubić Brozović, učiteljica likovnog odgoja Marina Mrazović i voditelj Likovnog udruženja Čakovec Toni Fažon

Likovno udruženje Čakovec organizira nove radionice. Artelje djeluje već 12 godina kao sekcija Likovnog udruženja Čakovec koja se bavi edukativnim radionicama za djecu i odrasle.

- Prvenstveno smo usmjereni na umjetnost i umjetničko stvaranje. Od ove školske godine, a radi poboljšanja kvalitete edukacije, Artelje se preselio na novu lokaciju odnosno u Stari hrast, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec (prvi kat). U Artelje se mogu upisati sve dobne skupine od 6 godina pa na dalje. Organiziramo kreativne umjetničke radionica crtanja i slikanja za djecu i mlade pod stručnim vodstvom voditelja u malim uigranim grupica do deset polaznika koje zrače energijom i stvaralaštvom.

Ujedno smo u mogućnosti svim učenicima srednjih škola koji žele nastaviti školovanje na nekom od studija gdje je potrebno znanje i vještina slikanja i crtanja pomoći da se što bolje pripreme za prijemne ispite. Crtanje i slikanje je lijep i zabavan hobi za odrasle, ali ako ne znate prave tehnike, može biti i vrlo frustrirajuća gnjavaža.

Zato „Artelje“ usmjerava i pomaže otvaranju umjetničkih kanala, te vodi polaznike kroz opuštajući svijet umjetnosti. Radionice su organizirane u dogovoru sa stručnim voditeljem i održavaju se jedanput tjedno dva školska sata (sat i pol) - poručuju.

Prošle školske godine Artelje je organizirao i besplatni odlazak svih polaznika na edukativni izlet u Đurđevac gdje su posjetili Gradski muzej i pogledali izložbu Salvador Dalija i hrvatsku saharu. Na kraju svake školske godine, jer škola crtanja i slikanja traje kao i svaka školska godina, organiziraju izložbu radova svih polaznika Arteljea.

- Nove radionice započinju 2. rujna, a predavači su akademski slikar Veljko Posavec, učiteljica likovnog odgoja Ana Golubić Brozović, učiteljica likovnog odgoja Marina Mrazović i voditelj Likovnog udruženja Čakovec Toni Fažon - poručuju iz Likovnog udruženja Čakovec.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!