Kostoski international festivals

PRIČA IZ MAKEDONIJE Udruga mažoretkinja i Gradski puhački orkestar Mursko Središće sudjelovali na Festivalu folklora, puhača i mažoretkinja

Na festivalu je sudjelovalo 8 skupina izvođača iz Hrvatske i Rumunjske.

U periodu od 12. do 16. kolovoza na poziv organizatora iz Makedonije mažoretkinje i puhački orkestar Murskog Središća sudjelovali su na Internacionalni Festival folklora, puhača i mažoretkinja pod nazivom ‘Kostoski international festivals’.

Na festivalu je sudjelovalo 8 skupina izvođača iz Hrvatske i Rumunjske. Sama festivalska večer bila je 13. kolovoza ,a započela je svečanim defileom svih skupina koje su kroz ulice grada Ohrida pjesmom, glazbom i plesom te nošenjem zastava svojih gradova i zemalja izmamile turiste i domaće stanovništvo.

‘Naše’ mažoretkinje i puhači pripremili su polusatni program u kojem su mažoretkinje izvele ukupno 6 koreografija u tradicionalnim i plesnim odorama, a puhački orkestar je izveo moderne, ali i međimurske skladbe ,a kako bi se gledateljima približio kraj i zemlja iz koje dolazimo.

– Sve točke su kod publike izmamile veliki pljesak i podršku tokom izvedbi. Na veliko oduševljenje svih prisutnih posebna je bila točka kada su na pozornicu stali puhači i mažoretkinje zajedno te su izveli međimurski splet i s ponosom možemo reći i potvrditi da su svoj rad, svoj grad Mursko Središće i svoju zemlju Hrvatsku predstavili na jedan fenomenalan i prekrasan način – kažu iz Udruge.

Osim sudjelovanja na festivalskoj večeri domaćin i organizator Gjoko Kostoski pripremio im je razgledavanje grada Ohrida i njegovih znamenitosti, brodom su posjetili Sv. Naum, a zadnji dan pustolovine proveli su u malenom gradiću Struga, gdje su slobodno vrijeme iskoristili za razgledavanje i kupanje u Ohridskom jezeru.

– Na kraju naše zajedničke priče možemo reći da je prvo više dnevno putovanje mažoretkinja i puhačkog orkestra prošlo u odličnoj atmosferi, veselom druženju, fenomenalnoj međusobnoj suradnji i savršenoj prezentaciji našeg rada, grada,županije i zemlje iz koje smo otputovali u Makedoniju – kažu.

S nestrpljenjem očekuju i vesele se idućem pozivu za gostovanje i zahvaljuju se gradu Mursko Središće, svima koji su omogućili ovaj odlazak, a posebno svim članovima i članicama mažoretkinja i puhačkog orkestra na izvedbama, voditeljima Lari Podgorelec i prof. Petru Novaku što su ih pripremili, roditeljima i pratnjama koji su bili logistika i podrška te predsjednici udruge mažoretkinja Lari Podgorelec i predsjedniku GPO Mursko Središće Ivanu Novaku koji su ovo putovanje pripremili tehnički, sretno i veselo priveli kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije