Što učiniti kad vam netko namjerno izore zemlju posijanu pšenicom?

Pitanja putem rubrike Pitanja i odgovori koju je pokrenuo portal eMedjimurje.hr i dalje stižu. Javila nam se čitateljica koju zanima kome se obratiti ukoliko vam netko namjerno nanese štetu na poljoprivrednoj površini.

Pitanje:

Kome se treba obratiti kada ti netko napravi namjerno štetu na poljoprivrednoj kulturi? Da je šteta napravljena slučajno ne bi toliko problem. Zato šaljem fotografiju na kojoj je jasno vidljivo kako se radi o namjeri, a ne slučaju. Oranica posijana pšenicom poprečno je izorana na sredini zemlje.

Odgovor:

Odgovor na ovo pitanje potražili smo u Upravnom odjelu za komunalno redarstvo u Čakovcu. Saznali smo da jedinice lokalne samouprave nemaju ingerencije nad privatnim zemljištem, već samo na državnim. Čitateljica bi se trebala obratiti Državnom inspektoratu – ispostava Čakovec na adresi Zrinsko Frankopanska 9  ili na telefon 040 391 970 gdje će je usmjeriti kojeg inspektora mora kontaktirati (najvjerojatnije poljoprivrednu inspekciju). Slučaj se može prijaviti policiji, a ako se utvrdi počinitelj može se pokrenuti privatna parnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije