Vijesti / Društvo
Društvo
TJEDNA PROGNOZA Sunčano i još toplije s temperaturama preko 30 stupnjeva, od srijede nestabilnije
Dario Horvat

VRIJEME U MEĐIMURJU

TJEDNA PROGNOZA Sunčano i još toplije s temperaturama preko 30 stupnjeva, od srijede nestabilnije

Nije u planu nikakva velika i drastična promjena vremena, dapače, i dalje bi trebalo dominirati sunce

Danas pretežno sunčano i još malo toplije. Temperatura zraka sredinom dana oko 32 Celzijeva stupnja. Pravi ljetni dan. Imajte na umu da je UV indeks još uvijek dosta visok pa između 11 i 16 sati treba izbjegavati duži boravak na suncu bez zaštite.

I u utorak će biti pretežno sunčano i vruće. Vjetar većinom slab sjevernih smjerova. Jutro će biti ugodno uz temperaturu od 15 do 18, a danju ćemo se ugrijati na 32 Celzijeva stupnja. Krajem dana umjerena naoblaka sa sjeverozapada, ali čini se da ostaje suho.

Srijeda i dalje izgleda dosta povoljno. Trebalo bi prevladavati sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Čini se suho ili tek ponegdje neki manji kraći pljusak. Mogao bi zapuhati slab do umjeren sjeveroistočni vjetar pa će dnevna temperatura u tom slučaju biti dva-tri stupnja niža nego u utorak. Sve je to i dalje ljetno vrijeme bez nekih većih pogoršanja.

Prema prognostičkim proračunima u drugoj polovici tjedna bit ćemo na rubu malo vlažnijeg i nešto malo svježijeg zraka. To znači da bi vrijeme od četvrtka bilo malo nestabilnije. Nije u planu nikakva velika i drastična promjena vremena, dapače, i dalje bi trebalo dominirati sunce. 

Međutim, uz povremeno umjeren ili jači razvoj oblaka postojat će mogućnost da ponegdje naiđe neki kratkotrajan pljusak ili nalet kiše. Ništa dugotrajno, ništa obilno, ali imajte na umu ako planirate kakve aktivnosti ili radove na otvorenom. Zasad se čini da je najjači val pljuskova potkraj petka ili u noći na subotu. Temperatura zraka ostaje između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva, samo uz pljusak malo svježije. Dakle, sve u svemu nepouzdani dani od četvrtka nadalje, ali bit će više dobrog nego lošeg vremena.

Na kraju napomena da je dobro redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu „Kad će Kiša“. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 19.8.)

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!