Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Tradicionalne igre u Črnoj Pešti privukle brojne posjetitelje
VIPRO

UZ DANE OPĆINE SVETA MARIJA

FOTO Tradicionalne igre u Črnoj Pešti privukle brojne posjetitelje

Črna Pešta je uz obilježavanje Dana općine Sveta Marija postala omiljeno rekreativno okupljalište svih generacija.

Beli Beč i Črna Pešta su bajkoviti dijelovi Svete Marije, oaza mira i razonode. Pretpostavljate po čemu su dobili ime. Potonji kutak u zadnjih desetak i nešto više godina oživi na jedan dan kada se ovdje odvijaju Stare igre koje su sastavnica Dana općine Sveta Marija.

Tada ovamo u rano popodne pohrli staro i mlado, sve generacije. Oni stariji na staze svoga djetinjstva, a mlađe generacije kako bi upile ono nečeg od jučer, djetinjstva njihovih predaka.

Seoske igre Fotogalerija

Okuplja ih KUD Ivan Mustač-Kantor Sveta Marija organiziranje starih seoskih igara. Uz njih im nudi dobru hranu i zabavu kakva je to nekada bila. Črna Pešta je uvijek puna, a u igre se uključuju svi. Stariji da bi se podsjetili i pokazali što od tih igara znaju, a mlađima je to razonoda posebne vrste.

Ove se godine ovdje ganjala krpenjača, gađalo se praćkom, bacao se kamen s ramena, hodalo se na štulama i neizostavno se potezalo uže. Učešće u natjecanju uzelo je šest ekipa, a organizator je prve tri u zbiru bodova nagradio peharima.

Najbolji su bili mjesni stolnotenisači pa potom članovi ŠR Klen dok je treće mjesto pripalo ekipi mladih imena 'Žarke strele'.  

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!