Šenkovec: Promocija knjige uz obljetnicu pada Vukovara

U petak, 16. studenog Općina Šenkovec u suradnji s Udrugom veterana i dragovoljaca Domovinskog rata – ogranak Šenkovec te Osnovnom školom “Petar Zrinski” Šenkovec obilježila je 21. obljetnicu pada Vukovara pod nazivom “Ne zaboravimo Vukovar”.

Nakon uvodnih riječi načelnika Vladimira Novaka, učenici povijesne grupe OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec pod vodstvom profesora Miljenka Hajdarovića prezentacijom o Vukovaru upoznali su sve prisutne s činjenicama o ratu u Vukovaru.  Prigodno, povodom obilježavanja tog važnog datuma hrvatske povijesti održana je promocija knjige “Vukovar- Varaždin 1991.”.

Na stranicama tog zanimljivog memoarskog gradiva vukovarski branitelji, pripadnici zasebne postrojbe PU Varaždinske progovaraju o tromjesečnoj obrani Vukovara iznoseći svoja potresna svjedočanstva o svemu što se događalo. U knjizi su između ostalog opisana i pretrpljena poniženja i zlostavljanja koja su naši branitelji pretrpjeli u srpskim logorima.

Djelić onoga što su preživjeli, kako su ranjeni te kako je izgledao susret s njihovim obiteljima nakon povratka s ratišta, s gorčinom i tugom za poginulim suborcima, ispričali su nam, danas ponosni vukovarski branitelji: Željko Kodba, Zdravko Mikuša i Andrej Jančec iz Šenkovca te Antun Novak iz Novakovca. Branitelji su naglasili kako je ova knjiga pisana s ciljem da se od zaborava spase sva zbivanja i činjenice o Domovinskom ratu i obrani Vukovara.

Prigodni domjenak nakon službenog dijela, prisutni su iskoristili za razgovor i druženje s vukovarskim herojima. Osim predstavljanja knjige, kod spomenika hrvatskim braniteljima  u Šenkovcu, kod zgrade Općine Šenkovec, zapaljene su svijeće u čast svim poginulim, preminulim i nestalim braniteljima koji su predano, pod cijenu vlastitog života branili Vukovar i cijelu našu Domovinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije