Vijesti / Društvo
Društvo
TJEDNA PROGNOZA Pravo ljeto u Međimurju, ali i na Jadranu
E.M.

vrijeme

TJEDNA PROGNOZA Pravo ljeto u Međimurju, ali i na Jadranu

Puno sunca i vrućine - baš pravo ljeto!

Za ponedjeljak prognoziramo suho vrijeme s puno sunca. Pirkat će lagani sjeveroistočni povjetarac pa će temperatura u najtoplijem dijelu dana uhvatiti 30 Celzijevih stupnjeva. Ugodno i zdravo vrijeme uz povoljnu biometeorološku situaciju. 

Tijekom utorka će se nastaviti uglavnom sunčano i vruće ljetno vrijeme. Noćna i jutarnja temperatura zraka bit će između 15 i 18 stupnjeva, a danju prava ljetna temperatura oko 30 Celzijevih stupnjeva u hladu. Vjetar većinom slab sjeveroistočni. Nastavit će se i razdoblje povoljne biometeorološke situacije.

Slično vrijeme se nastavlja i u srijedu. Puno sunca i vrućine, pravo ljeto. Jutro i dalje ugodno, a najviša dnevna temperatura zraka će se kretati između 30 i 32 Celzijeva stupnja. To je temperatura u hladu, na suncu je još za 5-10 stupnjeva toplije.

U četvrtak se nastavlja većinom sunčano i vruće vrijeme. Već od jutra će biti vrlo toplo i sparno, a u popodnevnim satima temperatura bi mogla narasti do 33 Celzijeva stupnja u hladu! Čuvajte se jakog sunca između 10 i 17 sati kad je UV indeks najviši. U tom razdoblju osobe svijetle puti i mala djeca mogu pocrveniti za manje od pola sata na izravnom suncu. Dobro je povećati unos tekućine i smanjiti fizičke napore za vrijeme najveće vrućine.

Petak i subota nam donose daljnje pojačanje toplinskog vala. I dalje suho, sunčano i vruće vrijeme pa bi dnevni maksimalac mogao narasti i do 34 Celzijeva stupnja u hladu! I tijekom noći će biti toplije nego u prvoj polovici tjedna. Slušajte savjete liječnika kako si olakšati vrućinu. Ovo posebno vrijedi za naše starije sugrađane i kronične bolesnike. 

Tek u subotu navečer i tijekom nedjelje ima šanse da dođe kakav kraći pljusak, ali još nije sigurno. Pitanje je hoće li i koliko će taj vlažan zrak prijeći Alpe i doći do nas. Zasad izgleda da bi moglo biti lokalnih pljuskova s grmljavinom i osvježenjem, ali vidjet ćemo još jer je daleko. Čini se da čak i u slučaju pljuska nema nekog dugotrajnog osvježenja.

Ako tjedan planirate provesti na Jadranu, tamo će biti sunčano i vruće s temperaturom između 30 i 35 Celzijevih stupnjeva.

Na kraju napomena da je dobro redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu „Kad će Kiša“. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 22.7.)

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Vezani članci

Reci što misliš!