Velika vidovska suza za Vukovar

U subotu su mještani Donjeg Vidovca oko središnjeg parka ispred crkve i župnog dvora palili svijeće kao spomen na stradanje vukovarskih branitelja i Vukovara – Grada heroja. Pozivu poslanom od strane čelništva općine i udruge branitelja odazvali su se brojni mještani, članovi Općinskog vijeća, članovi donjovidovskih udruga, školska djeca, studenti…

Sve je odisalo mirom, svečanošću i dobrim vibracijama. Bila je to lijepa i svečana večer u Donjem Vidovcu. Idućeg dan, u nedjelju su predstavnici udruga, stranaka te općinski čelnici položili cvijeće i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima. Načelnik Općine Josip Grivec pozvao je nazočne da se molitvom prisjete svih koji su svoje živote dali za Vukovar. Između ostalog je rekao:

“Prisjećamo se danas svih stradanja branitelja Vukovara, razaranja tog hrvatskog grada, mnogih nevinih koji su lišeni života, sjećamo se i naših netom oslobođenih generala koji su nepravedno bili zatvoreni u Hagu”. Nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća, prigodnim kazivanjem stihova predstavila se Marija Pokolić, kći poznate pjesnikinje Ruže Pokolić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije