Vijesti / Društvo
Društvo
IZVEO SINA U VOŽNJU VLAKOM 'Tata, zakaj je tu sve tak prljavo, gle staklo, gle papiri. Tko to baca?'
Ilustracija/Marko Jurinec/PIXSELL

PUTOVANJE VLAKOM

IZVEO SINA U VOŽNJU VLAKOM 'Tata, zakaj je tu sve tak prljavo, gle staklo, gle papiri. Tko to baca?'

O neurednosti vlakova i okoliša pratećih objekata progovorio ugledni profesor glazbe iz jednog donjomeđimurskog naselja (podaci poznati redakciji).

Jučer (15.7.) je naš sugovornik ispunio želju 5-godišnjem sinu Domagoju odvevši ga na putovanje vlakom od Kotoribe do Varaždina. Vratili su se kući prepuni negativnih dojmova o (ne)urednosti vlakova, pratećih prostora i okoliša HŽ-a.

- Domagoj obožava vlakove pa 'ajmo' na izlet. Kotoriba kolodvor još kol'ko- tolko uredan, vlak star otprilike 40-50 godina, grafiti po njemu, neuredno sve, strgano, klimu ćemo zanemariti jer nije bio prevruć dan - požalio se naš čitatelj.

Vlak je krenuo i stanicu po stanicu stigli su u Varaždin te počeli razgledavati kolodvor i promatrati vlakove koji se tamo nalaze.

- Tata, zakaj je tu sve tak prljavo, gle staklo, gle papiri. Tko to baca? - upitao je našeg sugovornika njegov sin.

Otac, naš sugovornik, pokušao je objasniti sinu da to rade loši i nekulturni ljudi, no sin je i dalje htio objašnjenje.

- Pa tata tu su svi nekulturni? To nitko ne čisti za njima? - upitao je opet.

Tata mu je nastojao objasniti, no i sam je bio svjestan da opravdanja za takav nemar nema.

- Nevjerojatno kak' izgleda varaždinski željeznički kolodvor, jednostavno nevjerojatno! Pa to je smeća za dva kamiona. Zar zaista ne postoji netko tko čisti, uređuje kolodvor nakon kretena koji nemaju kulture i bacaju smeće bilo gdje? Užas i sramota - ogorčen je naš sugovornik.

Kazao nam je da su vlakovi koje su vidjeli u prosjeku stari 40 godina i da izgledaju očajno.

- Sramota, pa toga nema nigdje, al' stvarno nigdje. Svaka čast na ovim modernim vlakovima koje smo uveli kao prije par godina, no gdje su? Samo Koprivnica-Zagreb?- žali se sugovornik i dodaje:

- Dok sam putovao u školu u Varaždin još je to nekak izgledalo, al' ovo danas je katastrofa. Sramota za HŽ i za sve one koji su odgovorni za to. Sramota! Naravno, sramota i za nekulturne ljude koji ostavljaju sve za sobom, bacaju smeće posvuda i ne mare nizašto. Ovom prilikom pozivam delegaciju iz Ministarstva prometa, visoko pozicionirane HŽ-ovce nek se malo provozaju, razgledaju spomenutu relaciju, nek popiju kavicu u blizini kolodvora pa nek podjele dojmove kak sad ja jer nažalost nisam mogao izdržati. I onda nek se tuže kak' nitko ne putuje vlakom, pada promet HŽ-u. Pa kak' da netko putuje tim kantama, prljavim do bola, tko zna u kakvom su tehničkom stanju. Užas, sramota i nevjerojatno! - završio je razočarano.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!