Mališani iz vrtića Vrapčić dobili hranilice i kućice za ptice

Klinci dječjeg vrtića “Vrapčić” iz Šenkovca ovih su se dana jako razveselili kada su na terasama ugledali  kućice i hranilice za ptice. Svaka skupina dobila je po jednu drvenu kućicu i hranilicu za svoju terasu. Sitnim ptičicama, u ovim hladnim danima koji nam slijede na taj će način olakšati zimu. 

Kućice, hranilice, a s njima i puno veselja stigli su u vrtić zahvaljujući Draženu Mesariću iz Šenkovca. Samouki majstor od svoje mladosti bavi se izradom različitih kaveza, kućica, hranilica, klupica i još mnogočega od drveta. Osim izrade predmeta od drveta on uzgaja papige, kanarince, grlice i različite vrste zečeva, a sve za svoju dušu.

Svoje ljubimce, kao ni svoje rukotvorine ne prodaje već poklanja, kako bi usrećio svoje bližnje. Dražen je istaknuo kako osmjeh na licu darivanih ne bi mijenjao za sav novac ovog svijeta. Osim poklona, mališani su od svojeg gosta postavljajući mu gomilu pitanja, saznali sve o pticama te brizi za pernate prijatelje u zimsko doba kada nema hrane kojom se oni inače hrane.

Presretni “Vrapčići” ovim putem mu se od srca zahvaljuju na kreativnom daru uz obećanje da će ptičice ove zime imati sklonište od kiše i snijega te da neće biti gladne. Oni će svaki dan u prikrajku promatrati  sve više gladnih gostiju u njihovu dvorištu te im pripremati  sjemenke, sušene mrvice kruha i hraniti ih točno prema njegovim uputama. Kako i ne bi kad njihov vrtić nosi ime “Vrapčić”, a njih od milja nazivaju “vrapčićima”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije