Vijesti / Društvo
Društvo
DVORANA SCHEIER U Čakovcu večeras uživajte u maturalnom koncertu solo pjevačice Martine Rože!
Facebook/Martina Roža

MATURALNI KONCERT

DVORANA SCHEIER U Čakovcu večeras uživajte u maturalnom koncertu solo pjevačice Martine Rože!

Glazbu obožava odmalena, pjevala je u zboru Čakovečki mališani. Kaže da je stalno nastupala i relativno brzo shvatila da je njezina budućnost vezana uz pozornicu

U Glazbenoj školi u Varaždinu krenuo je niz maturalnih koncerata zadnje generacije maturanata.

Jedna od njih je i Martina Roža iz Čakovca, učenica solo pjevanja. Glazbu obožava odmalena, pjevala je u zboru Čakovečki mališani. Kaže da je stalno nastupala i relativno brzo shvatila da je njezina budućnost vezana uz pozornicu.

– Rasla sam uz konstantno prisustvo glazbe, što sam na kraju shvatila kao poziv. Kad sam došla u Glazbenu školu u Varaždinu, bio mi je potreban period prilagodbe, budući da smo u školi bili od jutra do mraka. Zbog ekipe iz razreda te izvrsnih profesora cjelokupni proces s vremenom se počeo činiti jednostavnijim… Potrebno je neko vrijeme da se prilagodiš sustavu te individualnoj nastavi. Počela sam kod profesorice Margarete Matišić, a završila u klasi mag. art. Blanke Tkalčić – objašnjava Martina za Regionalni.

Osim što pjeva, voli i glumiti. Članica je Kazališne družine Štolcer. 

- Što se tiče bliže budućnosti, u srpnju me očekuje prijamni ispit na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Želim zahvaliti roditeljima na neizmjernoj podršci. Veliku zahvalu upućujem i Blanki Tkalčić, mag. art., koja je sa mnom uvijek bila strpljiva i bez koje bih teško postizala odlične rezultate, koji su vrlo bitni za moje daljnje školovanje.

Zahvaljujem i korepetitoru Danijelu Otu, čije su mi klavirske sposobnosti česta pratnja, dirigentici Zbora Slavenski Senki Bašek-Šamec, tajniku Zbora i kućnom redatelju predstava KD Štolcer Dejanu Buvaču te Kristini Štebih – kaže Roža, čiji će se maturalni koncert u Scheierovoj zgradi u Čakovcu održati u četvrtak, 27. lipnja u u 20 sati uz klavirsku pratnju profesora Danijela Ota.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci