Vijesti / Društvo
Društvo
SUSRETI KOJI RADUJU Proslavili 50. godišnjicu završetka osnovne škole u Orehovici
Općina Orehovica

PRVI SUSRET nakon 50 godina

SUSRETI KOJI RADUJU Proslavili 50. godišnjicu završetka osnovne škole u Orehovici

Pola stoljeća od završetka osnovne škole proslavili su učenici iz Orehovica, Podbresta, Vularije i Svetkog Križa

U subotu, 22. lipnja 2019. godine, učenici A i B razreda OŠ Orehovica, generacija 1969., proslavili su pedesetu godišnjicu od završetka Osnovne škole u Orehovici.

Njih trideset i dvoje sastalo se u novoj OŠ u Orehovici, a dočekale su ih učiteljice Rozalija Šarić, koja je bila razrednica B razreda, te učiteljica Nada Dreven, koja je svečanosti prisustvovala umjesto pokojnog razrednika A razreda, gospodina Purgara.

Svi zajedno su jedan školski sat proveli u novoizgrađenoj školi i dvorani OŠ Orehovica, pričajući o školskim danima, raznim anegdotama, pa svaki ponešto o sebi, o braku, djeci, unucima pa i praunucima. S obzirom da se generacija dosta raštrkala, neki žive u raznim dijelovima Hrvatske, a neki su u inozemstvu, od 58 učenika, svečanost se odazvalo njih 32. Nažalost 8 njih je pokojno.

Stoga su svi zajedno, nakon završetka razrednog sata u školi, otišli na groblje u Orehovici pa na groblje u Podbrestu, kako bi položili vijence, zapalili svijeće te se prisjetili svih onih kojih više nema.

Druženje i evociranje uspomena nastavili su u restoranu Fortuna u Maloj Subotici, te su uz fino jelo, pilo i dobru zabavu družili se do ranih jutarnjih sati. Ovo je bio prvi sastanak generacije nakon završetka osnovne škole, te su si na rastanku obećali da će se ponovno naći i napraviti još veću feštu za 5 godina.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!