Vijesti / Društvo
Društvo
KRITIKA ČITATELJA 'Bio sam u šoku kad sam ugledao lokvu vode u vagonu'. HŽ: 'Vlak je upućen na popravak'
Foto čitatelja

VLAK KOJI PROKIŠNJAVA

KRITIKA ČITATELJA 'Bio sam u šoku kad sam ugledao lokvu vode u vagonu'. HŽ: 'Vlak je upućen na popravak'

'Jutarnji vlak na relaciji Kotoriba - Čakovec. Prokišnjava krov i odsad ćemo sjediti otvorenih kišobrana i u gumenim čizmama - jad i bijeda'

Putujući u nedjelju ujutro na posao vlakom iz Kotoribe prema Čakovcu jedan naš čitatelj ostao je neugodno iznenađen…

Krećući iz Kotoribe vlakom na posao u Čakovec, jedan naš čitatelj (podaci poznati uredništvu) u gotovo praznom vagonu naišao je na ovaj prizor. Nasred vagona lokva vode.

- Nikome doduše nije padalo po glavi, no prizor je to koji ne dolikuje 21. stoljeću i podsjeća te na sav jad i bijedu naših željeznica - rekao nam je i dodao kako je korisnik vlakova naše željeznice dugi niz godina i da bi o 'udobnosti' i negativnosti putovanja mogao i knjigu napisati.

- Dočekat ću uskoro ovako putujući i mirovinu i sijaset uspomena na bivše željeznice, ali i sve veće 'bisere' željeznica naše države. Dodao je kako nije prošetao vlakom kako ne bi ostao iznenađen, a uz fotografiju je napisao: 'Jutarnji vlak na relaciji Kotoriba - Čakovec. Prokišnjava krov i odsad ćemo sjediti otvorenih kišobrana i u gumenim čizmama - jad i bijeda'.

Za komentar ove situacije zamolimo smo HŽ Putnički prijevoz.

- Vlak koji je fotografirao Vaš čitatelj upućen je na popravak u radionicu. Izuzev 24 nova vlaka, vozni park HŽ Putničkog prijevoza čine vozila prosječne starosti veće od 40 godina zbog čega je neophodna daljnja nabava novih vlakova. U tom cilju HŽ Putnički prijevoz ugovorio je isporuku još 4 nova niskopodna dizel-motorna vlaka koji će biti u prometu krajem 2019./početkom 2020. godine.

Uz to, u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture HŽ Putnički prijevoz planira nabaviti 21 elektromotorni vlak korištenjem sredstava EU fondova, za koji je 7. lipnja od Europske komisije (JASPERS) dobivena potvrda o pripremljenosti projekta - kaže Ivana Čubelić, kooridantorica za odnose s javnošću.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!