'jesenska brazda'

FOTO U Štrigovi održana promocija pete pjesničke zbirke Stjepana Makovca – Pište

Pišta je štrigovski pjesnik, glazbenik, tekstopisac, kantautor, glumac, a prije svega veliki čovjek i zaljubljenik u štrigovske brege

U nedjelju, 23. lipnja 2019. godine Stjepan Makovec – Pišta predstavio je svoju 5. pjesničku zbirku pod nazivom ‘Jesenska brazda’. Pišta je štrigovski pjesnik, glazbenik, tekstopisac, kantautor, glumac, a prije svega veliki čovjek i zaljubljenik u štrigovske brege. 

Kao što je sam pjesnik istaknuo, malen je čovjek čime svakako svjedoči svoju veličinu. U skromnosti kojoj je Stjepan Makovec vičan, svojim je perom ispisao velik opus pjesama ove zbirke. Na dvjestotinjak stranica izlio je svoje misli, osjećaje, tuge, dvojbe, sreću…

U svom opusu ima preko 550 napisanih lirskih pjesama dok je na svoje tekstove uglazbio preko 70-tak. Do sada je izdao: 2008. godine ‘Pjesme iz štrigovskih bregof’, 2011. ‘Dojte, dobri ljudi’, 2014. ‘Sebe sem ti dal’, 2016. ‘Pjesme maloga čovjeka’, 2019. ‘Jesenska brazda’. 

U svom obraćanju načelnik općine Štrigova Stanislav Rebernik istaknuo je ponos i sreću što Štrigova ima Pištu te izrazio nadu da ćemo uskoro predstavljati i 6. zbirku pjesama. 

Stihove odnosno pjesme iz najnovije zbirke Stjepana Makovca čitali su Jasmina Rep i Ivan Novak, a autorske Pištine pjesme otpjevala je Ženska vokalna skupina ‘Stridonne’ uz pratnju Roka Mikeca na klaviru te tamburaške skupine KUD-a ‘Sv. Jeronim’ Štrigova.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije