Centar za kulturu: Ledeno doba 4, izložba i Cabaret Singerica

Na Dječjoj tribini nedjeljom čakovečkog Centra za kulturu 18. studenog u 16 sati prikazuje se animirana avantura godine Ledeno doba 4 – Zemlja se trese. Glasove su posudili Edo Majka, Tarik Filipović, Darija Knez i Ljubo Kerekeš. Mannya, Sida i Diega ćemo i ovoga puta gledati u uzbudljivoj avanturi. Njihov kontinent se pomjerio, a trojica junaka, koristeći santu leda kao brod, sreću čudnovata morska stvorenja i “par pirata” s kojima se upuštaju u borbu…

U izložbenom prostoru CZK-u u četvrtak, 22. studenog od 19 sati otvara se izložba slika Dubravka Baumgartnera koji je rođen je 1979. u Murskoj Soboti (Slovenija). Godine 1998. završio je Gimnaziju i stručnu školu za oblikovanje u Szombathelyu u Mađarskoj, smjer grafika i grafičko oblikovanje. Diplomirao je 2004. na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani, smjer slikarstvo u klasi prof. Zmaga Jeraja i prof. Nadje Zgonik.

Bavi se slikarstvom, grafikom, ilustracijama, dizajnom i fotografijom. Član je Društva likovnih umjetnika Prekmurja i Prlekije i Saveza društava slovenskih likovnih umjetnika. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u domovini i inozemstvu. Radi u Muzeju u Lendavi kao kustos galerije i grafički dizajner. Organizator je i voditelj likovnih radionica i kolonija u Lendavi.

U petak, 16. studenog u sklopu Male scene Vinko Lisjak od 20 sati možete pogledati predstavu Jagode Novak Kralj – Cabaret Singerica. “Singerica” govori o bivšoj varaždinskoj tekstilnoj radnici, koja postaje prostitutka, a cijela priča obiluje humorom i jezikom naše svakodnevice. Predstava je napisana u obliku cabarea te sadrži šest songova. Stihove je napisala Vesna Kosec Torjanac, a uglazbio ih Vid Novak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije