Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Uz Dane Općine Donji Vidovec: Vidovo - Festival folklora i tradicije
Mladen Grubić

FESTIVAL FOLKLORA I TRADICIJE

FOTO Uz Dane Općine Donji Vidovec: Vidovo - Festival folklora i tradicije

Više od dvjestotinjak izvođača plesača i svirača prošlo je pozornicom Sportskog parka Kalanica u Donjem Vidovcu

Festival folklora i tradicije ustrojen je uz dane Općine Donji Vidovec. Domaćin i organizator su mu bili Općina Donji Vidovec i KUD Donji Vidovec. Do sada je okupljao izvođače iz zemlje i inozemstva, a ovoga puta su im gosti bili Međimurci iz Hrvatskog kulturnog društva Međimurje Ljubljana te susjedni KUD-ovi iz Kotoribe i Donje Dubrave.

Više od dvjestotinjak izvođača plesača i svirača jučer je prošlo pozornicom Sportskog parka Kalanica u Donjem Vidovcu gdje je slijedom tradicije održan Festival folklora i tradicije Vidovo 2019.

Vidovo - Festival folklora i tradicije Fotogalerija

Za razliku od prethodnih godina, ove godine su pozornicom prošla samo međimurska folklorna društva praćena svojim sviračima. Svi su oni pokazali repertoar međimurskih plesova, no i onih koje imaju u svojoj škrinji narodnog blaga.

Na važnost čuvanja toga blaga u svojem je pozdravnom govoru naglasio Josip Grivec, zamjenik međimurskog župana, dok je Festival uz riječi zahvale za dolazak u njihovu sredinu izvođačima uputio općinski načelnik Donjeg Vidovca Josip Matulin.

Čuli smo i dvoje vokalnih solista, veterana Martina Srpaka, akademskog glazbenika iz Zagreba i talentiranu domaću 'deklu', 9-godišnju Tenu Panić, a program priredbe je vrsno vodila mlada domaća djevojka, 20-godišnja Doroteja Kranjec.

Ova folklorna manifestacija je sastavnica Dana Općine Donji Vidovec koji se obilježavaju uz katoličku svetkovinu sv. Vida, zaštitnika župe i mjesta.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Reci što misliš!